A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Illegális potencianövelőt adott el ismerősének egy szomódi férfi

Vágólapra másolva!
Egy szomódi férfi több doboz illegális potencia növelőt vett, amit aztán egyik barátjának adott tovább. A férfi az ismerősétől közel 10 ezer forint kért el egy doboz gyógyszerért, így hamar nagy összegekhez jutott.
Vágólapra másolva!

2022 decembere előtt, 70 doboz szildenafil hatóanyagú potencianövelő zselét vásárolt egy szomódi férfi. Azonban nem tartotta meg magának a hatalmas mennyiségű gyógyszert, 20 dobozzal eladta egyik barátjának, akinek dobozonként 7000 forint kellett fizetnie a zselékért. 

Így a csaló 140.000 forinttal lett gazdagabb.

Mivel a zselé Magyarországon nem engedélyezett, ezért csak illegálisan lehet beszerezni. 

2023. május 3-án a maradék 12 doboz zselét a hatóságok megtalálták a férfi otthonában, majd lefoglalták. 

Az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfival szemben, tárgyalás nélkül, pénzbüntetést és 140.000 ezer forintos vagyonelkobzást szabjon ki, valamint a lefoglalt zselét kobozza el - írja a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség. 

gyógyszer
Képünk illusztráció!
Fotó: Getty Images via AFP / Getty Images via AFP/

Ahogy arról korábban írtunk, egy pornófilmes ismerősének gyártott tiltott potencianövelőt a budapesti patikus. Az otthonában készített az illegális gyógyszereket egy budapesti patika tulajdonosa. A férfi emellett vényköteles gyógyszereket is eladott a vevőknek vény nélkül, mindezt plusz pénzért. Az alkalmazottai és a felesége is részt vettek az illegális ügyletekben. 

Ezért Tavaly nyomozás indult egy gyógyszerhamisítási ügyben. A rendőröknek ugyanis látókörébe került egy 60 éves budapesti gyógyszerész, aki információik szerint házilag állított elő Magyarországon forgalomból kivont potencianövelő szert, valamint a gyógyszertárában vényköteles gyógyszereket adott el – felárral.

Az NVSZ és a KR NNI nyomozói az elmúlt hónapok alatt beszereztek minden olyan bizonyítékot, mely alátámasztotta a patikus titkos tevékenységét, és felderítették azokat, akik az illegális tevékenységben még részt vettek.  

Kiderült, hogy a gyógyszerésznek több olyan visszatérő vevője van, akiknek a különböző gyógyászati készítményeket vény nélkül és emelt áron adta el.  

Ezeket a termékeket a férfi a patika készletéből eleinte selejtezésre szánva vette ki, majd később a gyógyszertár leltárkészletébe nem vezette fel, hanem külön leltárjegyzéket készített róluk.

Ezen felül egy 39 éves budapesti ismerősének, aki felnőttfilmek gyártásával foglalkozik, készített olyan potencianövelő szereket, amiknek forgalmazását hazánkban megtiltották. 

Az oldatok csomagolása és címkézése pedig nagyban hasonlított az eredetihez, amiket a producer a filmjeiben szereplő színészeknek adott el.

Az illegális gyógyszerkereskedelemben részt vett a patikus felesége és két alkalmazottja is. A gyógyszerész neje volt, hogy maga egyeztette le a vevőkkel a vényköteles termékek kiadását, és ismerősüknek a potencianövelő csomagolását és kiszállítását is. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!