A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:30VívásSouth Korea-Hungary

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Helikopterekkel is segíti a tűzoltást a Magyar Honvédség Észak-Macedóniában!

Vágólapra másolva!
Két katonai helikoptert indít segítségnyújtásra a Magyar Honvédség a tűzvész sújtotta Észak-Macedóniába – jelentette be a honvédelmi miniszter.
Vágólapra másolva!

Szalay-Bobrovniczky Kristóf közölte: Egy Airbus H-225M típusú forgószárnyast a szolnoki MH 86. Helikopterdandár állományából, egy Mi-17-est pedig a bosznia-hercegovinai EUFOR-ból készítenek fel a feladatra. A miniszter emlékeztetett: 

A magyar légierő nem először nyújt segítséget természeti katasztrófáknál, tavaly nyáron Szlovéniában segítettek magyar helikopterek.

‼️A Magyar Honvédség két helikoptere is segít az észak-macedóniai erdőtüzek megfékezésében. 🇭🇺Magyarországra lehet számítani a bajban, ezért két helikopterünk is csatlakozik az erdőtűz elleni harchoz.

Posted by Szalay-Bobrovniczky Kristóf on Wednesday, July 31, 2024

Aláhúzta: Ahogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is bejelentette, a magyar kormány ezen felül tűzoltó terepjárókat is küld az oltási munkálatokhoz.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy Észak-Macedónia az Európia Uniótól kért segítséget ahhoz, hogy megfékezze az országban tomboló erdőtüzeket

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!