A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMészáros Krisztofer
11:00TornaBodzás gyakorlat
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:30AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Újabb részletek derültek ki a szentesi vonattragédiáról

Vágólapra másolva!
Megszólaltak a szentesi vonatbaleset halottainak rokonai. Elmondták, ez okozhatta a testvérek halálát.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az Origo korábban beszámolt, baleset történt Szentes és Csongrád között. A szerda esti balesetben egy autó és egy motorvonat ütközött össze a vasúti átjáróban. A vonaton hat ember utazott. Az autó két utasa a helyszínen meghalt.

A Bors arról számolt be, az áldozatok - Ernő és Erzsébet - testvérek voltak. Az autót Ernő, a háromgyerekes családapa vezette, épp Paksra utaztak rokonokhoz, amikor Ernő ráhajtott a sínekre, majd oldalról az autójuknak ütközött a vonat. Az ütközés akkora erejű volt, hogy kilométereken át keresztül tolta maga előtt a motoros vonat az autót.

A rokonok a Borsnak elmondták, 

Ernő ismerte ezt az átkelő helyet, nagyon sokszor mentünk arra. Éppen Paksra igyekeztek az egyik rokonhoz, de már nem értek oda. Én biztos vagyok benne, hogy Ernő nem ment gyorsan, sosem száguldozott! Ugyanakkor cukros volt, elképzelhető, hogy rosszul lett és emiatt nem figyelt, ráhajtott a sínekre és már meg is volt a baj.

A rokon hozzátette, Ernő soha nem ivott és nem élt semmilyen kábítószerrel, a baleset estéjén sem tehette. Hangsúlyozta azt is, hogy Ernő nem hajtott gyorsan, így a balesetet csak betegsége okozhatta.

Az esettel kapcsolatban a Bors megkereste a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, akik a következőről tájékoztattak:

"2024. július 24-én valamivel 19 óra előtt egy vasúti átjáró felé közeledő személygépjármű vezetője a szükséges körültekintést elmulasztva összeütközött a Szentes-Csongrád között közlekedő személyvonattal. A baleset következtében az autó vezetője és utasa a helyszínen életét vesztette. Kollégáink az esetet büntetőeljárás keretében vizsgálják."

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!