Döntött a kisfiút felrúgó karateedző sorsáról a Magyar Karate Szakszövetség

kalandpark, gyermekbántalmazás
Vágólapra másolva!
A Magyar Karate Szakszövetség Agócs Tibor háromdanos karatemestert mindennemű karateoktatási tevékenységtől véglegesen eltiltja – írta közleményében a szövetség. Hozzátették, a háromdanos karatemestert megfosztották a Magyarországon hatályos dan fokozataitól, és véglegesen eltiltották a karatemester cím használatától is.
Vágólapra másolva!

Agócs Tibor háromdanos karatemestert megfosztja a Magyarországon hatályos dan fokozataitól, és véglegesen eltiltja a karatemester cím használatától – írta közleményében a Magyar Karate Szakszövetség.

Ezenfelül 

kizárták az edzői engedéllyel rendelkező edzők tagjainak sorából, véglegesen eltiltották a karatetáborok szervezési tevékenységétől, valamint a jövőben már nem lesz tagja a Yakuzák Sportegyesületnek. 

 

Magyar Karate Szakszövetség végezetül világossá tette közösségi oldalán, hogy az elnökségük elhatárolódik a "vállalhatatlan, a karate szellemiségéhez, tanításához, erkölcsi mércéjéhez méltatlan gyermekbántalmazási esettől". Ígérték, hogy minden hasonló esetben  a rendelkezésre álló eszközök teljes szigorral fognak fellépni.

Mint ahogy korábbi cikkünkben megírtuk, Hajós István, a Magyar Muaythai Szakszövetség elnökségi tagja a botrányt követően úgy fogalmazott:

Az adott sportág felügyeleti szervének évente-kétévente ellenőriznie kellene az edzőket, akik gyerekekkel foglalkoznak, hogy kiszűrjék azokat, akik nem alkalmasak a feladatuk elvégzésére.


 

Orbán Viktor is elítélte a történteket

A magyar kormányfő is elmondta a véleményét a Kossuth Rádióban adott péntek reggeli interjújában a brutális gyermekbántalmazási ügyről. A miniszterelnök szerint az ügy "elviselhetetlen, tűrhetetlen és következményekért kiált". Elárulta, hogy amikor a gyermekei kicsik voltak, mindig elvitte őket különféle táborokba. 

Úgy véli, hogy a tábor szervezője felelősséggel tartozik a szülők felé azokért a gyerekekért, akiket beadtak a táborba. A gyerekekre vigyáznia kell, rendben kell őket tartani, valamint gondosodni az épségükért, és hogy hasznosan töltsék el az időt. 

Nem fordulhat elő, hogy bárki ebben a táborban bántsa a gyerekemet! Ilyen egész egyszerűen nem fordulhat elő!

- mondta Orbán Viktor. Hozzátette, hogy ez egy világos felelősségi helyzet: aki a tábort működteti, az tartozik felelősséggel a szülők felé. 

Aki nem tud ennek a felelősségnek megfelelni, és itt láthatóan nem tudtak megfelelni, ilyen emberek ne szervezzenek tábort, mert ilyen emberekre nem akarjuk és nem is lehet rábízni a gyerekeinket. Ennek kell érvényt szerezni!

- hangsúlyozta a kormányfő. 

 

Megerőszakolt egy fiatal lányt évekkel ezelőtt a kisfiút felrúgó edző

Friss hír, hogy újabb részletek derültek ki az edzőről: a TV2-nek egy nő mesélt az általa átélt borzalmakról, állítása szerint az edző korábban megerőszakolta őt.

Az eset 17 évvel ezelőtt történt, amikor a férfi az edzője volt. 

Az aktus után halálosan megfenyegette őt az edző. 

Több korábbi tanítvány is arról számolt be, hogy az 56 éves sportvezető rendszeresen bántalmazta őket testileg és lelkileg egyaránt - írja tenyek.hu.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!