Szörnyethalt egy nő, akire egy többtonnás munkagép zuhant Üllőn

Vágólapra másolva!
Tragédia történt egy üllői iparterületen. Egy középkorú nő meghalt, miután rázuhant egy többtonnás munkagép.
Vágólapra másolva!

A munkaterületen zajló munkálatokhoz használt többtonnás gépek egyike egy ott dolgozó nőre zuhant. A nő sokkos állapotban lévő munkatársai azonnal segítséget hívtak. Mentők, rendőrök és tűzoltók érkeztek a helyszínre. 

A munkagépet gyorsan leemelték a nőről, de a mentősök hiába próbálták megmenteni az életét, olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt.

A rendőrség elmondta, hogy az ügyben büntetőeljárás indult. Szabóné Berki Bianka, a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt közölte, hogy a balesettel összefüggésben a Pest vármegyei Rendőr-főkapitányság halált okozó foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt büntetőeljárást indított, a körülményeket szakértők bevonásával vizsgálja - írja a Magyar Nemzet.

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint már nem lehetett mit tenni. 

Bajtársaink a helyszínen egy negyven év körüli nő halálának tényét állapították meg 

– jelentette ki Sebő Katalin, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs szervezője. 

A munkahelyi baleset körülményeit jelenleg is vizsgálják.

Világszerte évente körülbelül 340 millió munkahelyi baleset történik és 160 milliónyian lesznek a munkavégzéshez közvetlenül köthető megbetegedések áldozatai. Korábban arról is írtunk, hogy melyek a legveszélyesebb munkakörök.

Saját kollégáját gázolta el munka közben egy kukásautó sofőrje februárban. A sofőr úgy kezdett el tolatni, hogy tudta, hogy a munkatársa a hátsó lépcsőn áll, mégis tolatni kezdett, így a kolléga a kocsi mögé esett, és az egyik kerék ráhajtott.

Horrorisztikus munkahelyi baleset történt tavaly decemberben is: egy munkás beleesett egy ipari aprítógépbe. A hulladékudvar vezetőjét bűnösnek találták.

Szörnyű tragédia történt Budapesten is, miután egy konténer zuhant egy kamionban ülő munkásra. A fülkében ülő 47 éves férfi meghalt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről