A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNValter Attila
16:32KerékpározásVerseny
HUNEcseki Nándor | Madarász Dóra
17:35AsztaliteniszChun Ting Wong/Hoi Kem Doo-Nandor Ecseki/Dora Madarasz
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Taxisokat zsarolt egy banda Budapesten - videó

Vágólapra másolva!
Három férfi Budapest több forgalmas területén is kisajátította magának a taxidrosztokat, majd csak pénzért cserébe engedték ott dolgozni a taxisokat. Azokat, akik mégis oda akartak állni, erőszakkal és fenyegetéssel kergették el.
Vágólapra másolva!

A 48 éves B. Tibor és két társa, Z. Elemér és B. Gyula tavaly júniustól több budapesti kerületben, a Budai Várban, a Váci utcában, a Vásárcsarnok, valamint a Hősök tere és a Széchenyi fürdő közelében található taxidrosztoknál kisajátították a szolgáltatást. 

A B. Tibornak hetente ún. drosztpénzt fizető taxisok az ott dolgozó kollégáikat elküldték onnan. Ha ennek nem tettek eleget önként, akkor a három férfi fenyegetést és erőszakot alkalmazva zavarta el onnan őket, majd továbbra is ők irányították a forgalmat.

B. Tibor annak érdekében, hogy az akaratának érvényt szerezzen, többször fenyegette, szidta a taxisokat. 

A nyomozás megkezdése után a rendőrök gyorsan azonosították a három férfit. Z. Elemért és B. Gyulát július 10-én fogták el Budapesten, a banda vezére ellen pedig elfogatóparancsot adtak ki, ami miatt július 15-én a XVIII. kerületi rendőrségen feladta magát. A rendőrök átkutatták a három férfi autóit, amikben különösen veszélyes eszközöket, egy gumilövedékes fegyvert, egy kardot, egy gázsprayt és egy boxert találtak, valamint egy nagy értékű autót is lefoglaltak. 

taxis zsarolás
A zsarolóknál veszélyes fegyvereket is találtak
Fotó: police.hu

A banda tagjait zsarolás miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket és kezdeményezték a letartóztatásukat, amit a bíróság el is rendelt. Az ügyben még folyik a nyomozás, így az sem kizárt, hogy a gyanúsítottak köre bővülni fog, vagy hogy egyéb bűncselekményt is elkövettek a férfiak. 

Korábban arról is írtunk, hogy egy lány az egyik debreceni villamosmegállóban vett észre egy 11 éves kislányt, aki egyedül volt. Odament hozzá és pénzt követelt tőle. Azzal fenyegette, hogy ha nem ad neki 20 ezer forintot, akkor leszúrja egy késsel.

Azt is megírtuk, hogy 120 000 dollárt azaz több mint 43 millió forintot tartalmazó szatyrot vitt egy esküdt otthonához Minnesotában egy nő azzal a szöveggel, hogy egy ügy lezárta után többet is ad. Az ügyben több ember is érintett, összesen hét gyanúsítottat vettek őrizetbe a rendőrök. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!