A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Vidnyánszky Attila kirúgta még a baleset előtt egyik epizódszínészét, aki most azt lódítja, ő mondott fel és a baleset miatt

Vidnyánszky Attila
Vidnyánszky Attila
Fotó: Talán Csaba
Vágólapra másolva!
Hetente jelenik meg a baloldali propagandasajtóban valamilyen olyan nyilatkozat, ami a Nemzeti Színházat és Vidnyánszky Attilát támadja. A Gulyás Márton-féle Youtube-csatorna ebben természetesen élen járt, de a Szauer-féle hvg sem akart lemaradni. Igaz, nem túlságosan nagy falatot találtak: egy mérsékelten ismert, kétségtelenül nem tehetségtelen, de alapvetően epizódszínészt.
Vágólapra másolva!

Farkas Dénes a Nemzeti Színház dolgozója volt, Vidnyánszky Attila ugyanis átvette még az Alföldi Róbert-féle színháztól, 2013-ban. És 10 éven át foglalkoztatta is. Vidnyánszky Attila - jó pedagógusként - egyre nagyobb feladatokat bízott rá. Míg Alföldi idején egy kivétellel nem kapott komoly szerepet, Vidnyánszky mind saját rendezéseiben, mind világhírű, külföldi rendezők munkáiban fontosabb szerepekben is gondolt rá. Egészen addig, amíg Farkas Dénes nem kezdett inni. Ezután az alkoholizmusa miatt egyre kisebb szerepeket kapott.

Úgy tudjuk, előfordult, hogy a színházban is részegen jelent meg, ezért egy ideig orvosi segítséget is kapott. 

Később kétszer is visszaesett, Vidnyánszky Attila minden esetben türelmes volt vele és újabb lehetőséget adott neki. Majd amikor 2023 őszén kiderült, hogy mégsem élt ezzel, ráadásul A revizor próbáin sem volt mindig tökéletes állapotban, 

Vidnyánszky Attila elküldte.

Úgy tudjuk, behívatta és nagyvonalúan közös megegyezéses, azonnali elválást javasolt, amit Farkas - megköszönve a kedvezőbb távozási lehetőséget - elfogadott. 

Vidnyánszky Attila
Vidnyánszky Attila
Fotó: Talán Csaba

Azonban Farkasnak azóta nincs lényegi munkája, és nyilvánvalóan az egyik baloldali színháznál próbál munkát szerezni. Ehhez azonban teljesíteni is kell. Politikailag. Így adott is egy interjút a hvg-nek, ami tele van természetesen hazugságokkal.

Farkas szerint ő mondott fel és a novemberi baleset miatt... Holott Vidnyánszky Attila volt az, aki elküldte - szó sem volt felmondásról -, és nem a baleset után, hanem még előtte. A színész felsorolja a baloldal kedvenc hazugságait, tagadva a tényeket, hogy 98%-os (azaz telt) házakkal megy a Nemzeti, ő mond egy kisebb számot (láthatóan idegesíti a baloldalt, hogy a Nemzeti Színház előadásai telt házasak), szidja Vidnyánszkyt, mert átvette a Színház- és Filmművészeti Egyetemet, hízelegve dicséri a saját oldalán is már kínosnak és nevetségesnek tartott Molnár Áron "Noár"-t, és egyenesen rágalmazza is a Nemzeti Színház igazgatóját. Miközben Farkas Dénesnek lehetőséget adott, hogy cigány származású édesapja, Osztojkán Béla verseiből önálló estet készítsen, azt állítja (hazudja), hogy Vidnyánszky Attila cigányellenes megjegyzéseket tett. Az a Vidnyánszky Attila, akinek közismert az elköteleződöttsége, szeretete, rajongása, ismerete a cigány kultúra iránt, az a Vidnyánszky Attila, aki éppen most készítette el Esthajnal című, nagy hatású előadását Szarka Tamással, ami egy gyönyörű, cigány Rómeó-Júlia történet. De a színház belső életéről is képtelen hazugságokat mond Farkas Dénes, amit a hvg alkalmazottja boldogan, minden fenntartás nélkül közvetít.

Nyilvánvaló, hogy a gátlástalan hazudozásnak is van határa, de az egész ügyben az az igazán szomorú, hogy egy periférián levő pesti színész csak úgy juthat munkához baloldali színházakban, ha politikailag - már jó előre - megszolgálja.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!