Vitézy Dávid: A Nemzeti Választási Bizottság eldöntötte a főpolgármesteri szavazatok újraszámlálásának menetrendjét

Vágólapra másolva!
"A Nemzeti Választási Bizottság eldöntötte a főpolgármesteri szavazatok újraszámlálásának menetrendjét. Erre a következő három napban, keddtől csütörtökig a kerületi polgármesteri hivatalokban kerül sor" - írja Vitézy Dávid a Facebook-oldalán.
Vágólapra másolva!

"Az urnák felnyitásától az újraszámlálás befejeztéig az NVB delegáltak, a sajtó képviselői, valamint a főpolgármester-jelöltek és az EBESZ megfigyelői is jelen lehetnek. Ezáltal mind a Karácsony Gergely által, mind az általam ma megfogalmazott garanciális feltételek teljesülnek - ezt bizonyítja, hogy mind az engem támogató LMP, mind a Karácsony Gergelyt támogató DK, MSZP és Momentum által delegált NVB-tagok is megszavazták a lebonyolítás rendjéről szóló NVB-határozatot.

A döntés értelmében mindhárom főpolgármester-jelölt delegálhat megfigyelőt a párhuzamosan zajló újraszámlálásokra az összes kerületbe, akik a teljes folyamatot nyomon követhetik. 

Ezzel a lehetőséggel minden kerületben élni fogok. Bízom benne, hogy az újraszámlálás az NVB által elfogadott garanciák mentén, mindenki számára megnyugtató rendben zajlik majd le" - zárul Vitézy Dávid bejegyzése.

 


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!