A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
4
Ezüstérem
5
Bronzérem
5
HUNBőhm Csaba
18:11ÖttusaÖsszesített
HUNMagyarország
19:35VízilabdaGyőztes QF 3-Győztes QF 4
HUNMárton Viviana
21:19TekvondoViviana Marton-Aleksandra Perisic
NyílNyíl

A baloldal eszköze az agresszivitás, a garázdaság és az erőszakoskodás - videó

Vágólapra másolva!
Mára szinte mindennapos, hogy a baloldali politikusok durva és erőszakos módon lépnek fel.
Vágólapra másolva!

Nemrég derült ki, hogy Donáth Annát, a Momentum bukott elnökét hivatalos személy elleni erőszak vádjával idézte be az ügyészség. Emlékezetes, hogy korábban Donáth párttársát, Fekete-Győr Andrást bűnösnek mondta ki a bíróság, amiért egy tüntetésen pirotechnikai eszközt dobott a rendőrök közé. A DK-s Varju Lászlót szintén elítélte a bíróság garázdaság vétsége miatt. Nemrég pedig Magyar Péter volt az, aki agresszívan viselkedett, és a Dunába dobta egy férfi telefonját, míg alelnöke, Radnai Márk ujjak eltörésével fenyegetett egy újságírót – írta a Magyar Nemzet. 

Varjut elítélték 

Mint arról az Origo korábban beszámolt, a Gyurcsány Ferenc által vezetett baloldal képviselői közül az elítélt vagy perbe fogott erőszakos bűnözők lassan egy focicsapatot tesznek ki. Bűnösnek nyilvánították Varju Lászlót, a Demokratikus Koalíció (DK) parlamenti képviselőjét testi sértés bűntettében, ami ellen az elítélt fellebbezett. Erre azért volt joga, mert ez az ítélet eltért az elsőfokú bíróság által hozott ítélettől. A Fővárosi Ítélőtábla az elsőfokú bíróság többi döntését helyben hagyta. Ez azt jelenti, hogy a másodfokú testület elítélte Varjut garázdaság, a választás rendje elleni bűncselekmény, és testi sértés miatt is.

VARJU László,  Varju László,  VarjuLászló, politikus, DK, Varju László, a DK képviselő,
Varjut is elítélték
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI/MTVA/MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap


Az ítélethirdetésen megjelent Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, Gréczy Zsolt, a párt parlamenti képviselője, valamint Rónai Sándor, a DK európai parlamenti képviselője. Az ügyész beszéde alatt alatt a teremben lévő DK-s pártaktivisták időnként erőltetett hangos nevetéssel reagáltak a vádbeszédben elhangzottakra.

Már a tárgyalás előtt történt egy közjáték: az eseményre érkező Rónai Sándor azt kérdezte az őt Gyurcsány bíróságra gyakorolt nyomásáról kérdező Császár Attilától, hogy az M1 riportere szokott-e „gyerekek nadrágjában turkálni”. A riporter követelte a képviselőtől, hogy vonja vissza a kérdésbe burkolt vádaskodását, de Gyurcsány embere erre azt felelte: „nem tudom visszavonni”. Kollégánk azt is elmondta helyszíni tudósítóknak, hogy az EP-képviselő később azt mondta neki, hogy „hülye vagy!” Ezt a Magyar Nemzet rögzítette is.

 

Emlékezetes, a Gyurcsány-párt országgyűlési képviselője egy volt azon baloldali képviselők közül, akik erővel betörtek a közmédia Kunigunda utcai központjába, hogy élő adásban szerepeljenek. Ezt azonban a biztonsági őrök megakadályozták. 

A három vádpont közül kettő – a súlyos testi sértés és a garázdaság vádja – ehhez a cselekményhez kapcsolódik. Az MTVA székházánál zajló, 2018. decemberi, baloldal szervezte tüntetések, majd behatolás során – amelyről azóta kiderült, hogy a baloldal egyértelmű provokáció­ja volt – az egyik alkalommal Varju nekirontott a biztonsági szolgálat sorfalának, majd a földre feküdt, utána pedig az egyik őr lábát elkapta és kihúzta. Az őr elesett, és nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A választás rendje elleni bűntettet a vád szerint Varju László az egyik budapesti egyéni választókerület orszá­g­gyűlési képviselőjelöltjeként a 2018. évi országgyűlési választás előtt követte el, 2018. február 12-én egy kávézóban találkozott egy függetlenként induló jelölttel.

Itt az újabb agresszív momentumos

Agresszív támadásnak esett áldozatul a józsefvárosi Fidesz irodája múlt héten, Kocsis Máté megnevezte a tatabányai baloldal által jól ismert elkövetőt, egy szélsőbaloldali aktivistát - írja a Kemma. A legutóbbi tatabányai közgyűlésen Bereznai Csaba önkormányzati képviselő arról beszélt, hogy a baloldali polgármester, Szücsné Posztovics Ilona egyik emberét letartóztatták. 

Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője közösségi oldalán számolt be arról, hogy hivatalosan is kiderült, 

szélsőbaloldali bűnöző verte szét a józsefvárosi Fidesz irodáját.

Mint írja, az elkövető: "Ny. Tamás (netes összevetések alapján: Nyulasi) 27 éves, Jámbor András és Pikó András aktivistája, illetve korábban a tatabányai baloldali polgármester kabinetjének kommunikációs gyakornoka volt.“ 

A Kocsis Máté által megnevezett Nyulasi Tamás nem egyszerűen csak gyakornok volt Szücsné Posztovics Ilona polgármester kommunikációs stábjában. 2019 augusztusában a kemma.hu arról számolt be, hogy az ellenzéki összefogásban részt vevő pártok helyi képviselői (Lusztig Péter – DK, Balogh Ferenc – Jobbik, Takács Péter -MSZP, Nyulasi Tamás – Momentum, Renczes Dávid – PM) és jelöltjük aláírta az őszi önkormányzati választásokra megfogalmazott „Választási Együttműködési Megállapodást”.
Parlamenti börtönválogatott

Korábban másodfokon egy év börtönbüntetésre ítélték Fekete-Győr Andrást, a Momentum szánalmas megbukott elnökét. A 2018-as kormányellenes tüntetésen eldobott füstgránát és az azt követő lökdösődés miatt emeltek vádat Fekete-Győr ellen. A büntetést a bíróság két év próbaidőre felfüggesztette. Szarvas Koppány Bendegúz, a párt másik tagja esetében maradt a felfüggesztett szabadságvesztés.

Ismert, a két liberális politikus 2018 decemberében az Országház előtt tartott tüntetésen a rendőrökre támadt. A vád szerint Szarvas Koppány Bendegúz a rendezvény alatt meggyújtott egy pirotechnikai eszközt és a Parlament épületét biztosító rendőrök felé dobta amikor még füstölgött. Másnap a két politikus ismét megjelent a Kossuth téren, mindketten meggyújtottak, majd a rendőrök felé dobtak pirotechnikai eszközöket.

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Fekete-Győr Andrást

A Hír TV felidézte, az elsőfokú ítélet felmentette a két momentumos politikust, de az ügyészség súlyosításért fellebbezett. Az ügyészség képviselője kérte, hogy Szarvas Koppány Bendegúzt és Fekete-Győr Andrást is mondja ki bűnösnek a törvényszék csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt, és ítélje őket felfüggesztett szabadságvesztésre. A másodfokú tárgyaláson a Fővárosi Törvényszék ítélete szerint mindkét vádlott hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt bűnös. Fekete-Győr Andrást egy év börtönbüntetésre ítélték, ezt azonban két év próbaidőre felfüggesztette a tanács. Szarvas Koppány Bendegúz esetében a jogi minősítést változtatta meg a törvényszék az elsőfokú végzéssel szemben, így maradt a felfüggesztett szabadságvesztés.

Az ítélet nem jogerős, 

Fekete-Győr András védőjével együtt már fellebbezett a döntés ellen,

így az ítélőtáblán folytatódik az ügy.

Fekete-Győr András esetében többen követelték a lemondást a példátlanul súlyos ítélet után. 

Donáthnak és Gurmainak is a bíróág előtt kell felelnie

„Polt Péter legfőbb ügyész – a csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség előtt folyamatban lévő nyomozás eredményeként – indítványt tett az Országgyűlés elnökénél Gurmai Zita országgyűlési képviselő, illetve az Európai Parlament elnökénél Donáth Anna európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére” – írta még tavaly decemberi közleményében a Legfőbb Ügyészség kommunikációs és sajtófőosztálya.

Budapest, 2023. május 19.Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti (EP-) képviselője beszél a Holnap Magyarországa Egyesület, a Momentum és a Renew Europe EP-frakció által szervezett konferencián Budapesten  2023. május 19-én.MTI/Bruzák Noémi
Donáth Anna büntetőeljárására a mentelmi joga felfüggesztését követően kerülhet sor
Fotó: Bruzák Noémi/MTI

Hozzátették: a rendelkezésre álló adatok szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatósága előtt különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt indult büntetőügyben a nyomozó hatóság tagjai 2022. február 21-én egy Budapest VIII. kerületi ingatlanban kutatást és lefoglalást végeztek. Az eljáró pénzügyőrök tájékoztatták a kutatással érintett szervezet vezetőjét, hogy a Büntetőeljárási törvény szerint az eljárási cselekményen a hatóság tagjain és a jegyzőkönyvvezetőn kívül csak az érintett szervezet vezetője és jogi képviselője lehet jelen.

A szervezet vezetője az elhangzott tájékoztatás ellenére a sajtó képviselőivel és az ott megjelent más személyekkel együtt kívánt bemenni a kutatás helyszínére. Ezt elősegítendő – a szervezet vezetőjének felhívására – a jelenlévők, köztük 

 

Gurmai Zita és Donáth Anna a helyszínt biztosító pénzügyőröket jogszerű eljárásukban erőszakkal akadályozták.

Az érintettek az erőszakos cselekményüket akkor hagyták abba, amikor a helyszínre az eljárási cselekmény akadályozása miatt kihívott rendőrök megérkeztek.

GURMAI Zita
Az indoklás szerint Gurmai Zita Donáth Annával erőszakkal akadályozta a helyszínt biztosító pénzügyőröket jogszerű eljárásukban
Fotó: Kovács Tamás/MTI

A felmerült bizonyítékok alapján a legfőbb ügyész az Országgyűlés elnökénél indítványozta Gurmai Zita országgyűlési képviselő, míg az Európai Parlament elnökénél Donáth Anna európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztését. Gurmai mentelmi jogát az Országgyűlés felfüggesztette, míg Donáth elvesztette az EP-mandátumát. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!