Bántalmazott nő kért segítséget egy kaposvári boltban titkos kézjellel – videó

Vágólapra másolva!
Egy fiatal pár ment be az egyik kaposvári üzletbe, ahol a nő kisírt szemekkel az egyik eladó felé nézett, majd azt a nemzetközileg elismert kézjelet mutatta, ami azt jelzi, hogy bántalmazzák. Az eladónő felismerte a jelzést és hívta a rendőrséget.
Vágólapra másolva!

Az interneten terjedt el korábban az a nemzetközi kézjelzés, amivel csendben lehet jelezni, hogy bántalmazás áldozatai vagyunk. A jelzés úgy néz ki, hogy a tenyérre simul a hüvelykujj, a többi ujj pedig rásimul. 

Pár napja egy fiatal pár ment egy kaposvári ruhaüzletbe. A nő sétált elől, a férfi pedig mögötte. Az üzletben dolgozó eladó, Béres Annabella elmondta a Sonline.hu-nak, hogy a nő kisírt szemekkel nézett rá, majd mutatta jelet. 

Arra figyeltem fel, hogy a hölgynek ki voltak sírva a szemei, ekkor felvette velem a szemkontaktust, és mutatta a jelet. Elhaladtak előttem, ezután hátramentem az irodába, és rendőrt hívtam.

 - mondta a 26 éves nő. 

A rendőrök gyorsan reagáltak, az eladónő a kamerákon keresztül figyelte a párt, személyleírást is adott róluk, így a rendőröknek nem volt nehéz dolguk. 

Kitanics Zsuzsanna, rendőr alezredes, áldozatvédelmi referens a lapnak elmondta, hogy nagy jelentősége volt annak, hogy az eladónő tudta, hogy mit kell tennie. 

A rendőrök az eset után kapcsolati erőszak és más bűncselekmények miatt indított eljárást a 23 éves férfi ellen. Távoltartást rendeltek el ellene, tehát nem mehet a nő közelébe. 

A gyanú szerint lelkileg és testileg is bántalmazta a nőt. 

Az eladónőt kitüntették, amiért felismerte a jelzést és segített a nőnek. 

Ahogy korábban megírtuk, egy nógrádi férfi rendszeresen verte az élettársát, akkor is folytatta, miután szabadult a letartóztatásából. Előfordult, hogy olyan brutálisan megverte a nőt, hogy eltört az állkapcsa. 

A nagyszüleivel, de még a saját kisgyerekével sem találkozhatott az a nő, aki egy salgótarjáni férfival költözött össze. Rendszeresen megverte, és megalázta az élettársa. Egyszer arra kényszerítette, hogy tegyen úgy, mintha kábítószert porciózna, és az egészet a férfi egy ismerőse videóra vette. A felvétellel aztán később zsarolta. A férfi egy másik nőt prostitúcióra kényszerített. Minden pénzét elvette, és őt rendszeresen megverte, és rettegésben tartotta.

Pokollá tette felesége életét egy alkoholista férfi. Rendszeresen fenyegette, durván bánt vele, egyszer pedig úgy emelt rá kezet, hogy az asszony a gyerekkel a kezében a földre esett.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!