A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Csángót és Hargitát, a két barnamedvét pénteken, a Fővárosi Állat- és Növénykert 158. születésnapján mutatják be a nagyközönségnek.
Vágólapra másolva!

Az állatkert pénteki közleménye szerint a látogatók utoljára 2020 nyarán láthattak barnamedvéket a fővárosi intézményben.

A veresegyházi medveotthonból a héten érkezett két fiatal barnamedve a jegesmedve korábbi lakóhelyén kapott helyet.

 

Fotó: Bruzák Noémi / Budapest, 2024. augusztus 9. Az egyik medve a nemrégiben érkezett két barnamedve - Csángó és Hargita - közül a megnyitásának 158. évfordulóját ünneplõ Fõvárosi Állat- és Növénykertben 2024. augusztus 9-én. Az állatok bemutatásával kétéves hiányt pótol a városligeti intézmény, hiszen barnamedvéket utoljára 2020 nyarán mutattak be. MTI/Bruzák Noémi

Az állatkerti Kisszikla északi oldalán elhelyezkedő kifutó eredetileg 1912-ben létesült, majd 2006-ban jelentősen kibővítették, és egy nagy, a közönség felől üvegfalú medencét is építettek hozzá. 

Az elmúlt hetekben a barnamedvék fogadására készülve többek között megnövelték az ásási lehetőséget kínáló talajfelületet, illetve különféle mászófákat, az állatoknak elfoglaltságot nyújtó berendezési tárgyakat is beépítettek a kifutóba.

Holnap ünneplejük Állatkertünk születésnapját: 158 évesek leszünk. 🎂🎉 Ez nem csekély idő, így aztán nem meglepő, hogy...

Posted by Fővárosi Állat- és Növénykert on Thursday, August 8, 2024

A születésnap alkalmából az új medvék bemutatásán kívül többek között tematikus vezetett sétákkal, gyerek- és családi programokkal, kreatív kézműveskedéssel és a kert egész területén izgalmas keresőjátékkal várják a közönséget az állatkertben pénteken.

Fotó: Bruzák Noémi / Budapest, 2024. augusztus 9. Csángó és Hargita, a nemrégiben érkezett barnamedvék a megnyitásának 158. évfordulóját ünneplõ Fõvárosi Állat- és Növénykertben 2024. augusztus 9-én. Az állatok bemutatásával kétéves hiányt pótol a városligeti intézmény, hiszen barnamedvéket utoljára 2020 nyarán mutattak be. MTI/Bruzák Noémi

 

Bővülnek a hazai állatkertek

Júliusban arról is beszámoltunk, hogy nagymacskakifutót adtak át a veszprémi állatkertben. A kifutó a Modern városok program keretében valósult meg.

Májusban puma hármasikrek születtek a Nyíregyházi Állatparkban. Elképesztően aranyos állatok érkeztek a Nyíregyházi Állatparkba áprilisban is.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!