A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Bognár György Fradi elleni kirohanása kiverte a biztosítékot a zöld-fehér szurkolóknál

Bognár György
Bognár György
Fotó: paksifc.hu
Vágólapra másolva!
Ez bizony nem volt szép.
Vágólapra másolva!

Az olimpia magyar sikerei mellett háttérbe szorultak egy kicsit a honi foci történései, pedig régen látott sikert hozott a nemzetközi kupakezdet. Mind a négy magyar kupacsapatunk a harmadik körbe jutott, ez nagyszerű teljesítmény. Dicséret illeti a klubokat, hiszen a magyar labdarúgásnak az az érdeke, hogy minél több koefficiens pontot szerezzenek a csapataink a nemzetközi porondon, mert ezek alapján állítja sorrendbe a nemzeteket az UEFA. Azt gondolná az ember, hogy a nemzetközi porondon minden magyar csapat szurkol a másik magyar csapat sikerének, hiszen csak együtt összefogva lehet a magyar focit előbbre vinni. A széthúzás, ármánykodás nem vezet sehova, ráadásul feleslegesen botrányt kelt akkor, amikor nyugalomra lenne szükség.

Ezért is érte meglepetésként a magyar focirajongókat Bognár György Fradi-ellenes kirohanása. A nemzetközi porondon vitézkedő paksiak vezetőedzője a hétvégi Zalaegerszegen elszenvedett tükörsima vereségüket követően a következőket nyilatkozta:

„Jól jött volna most egy hét szünet, hogy keddre teljesen rendben legyünk, de úgy látszik, Magyarországon csak a Ferencvárosnak lehet halasztani…”

Bognár már nem először adott tanúbizonyságot arról, hogy a Ferencváros finoman fogalmazva nem a kedvence, ezúttal sem tudott parancsolni magának. 

Öntsünk tiszta vizet a pohárba: a Ferencváros kérésére, kezdeményezésére, eddig ebben a szezonban nem halasztottak mérkőzést. A Debrecen–Ferencváros bajnoki meccset a piros-fehérek kérésére halasztották el, a Campus Fesztivál miatt. Valaki megtiltotta a Paksnak, hogy kérvényezzen az MLSZ-nél halasztást? Elutasította az MLSZ a Tolna megyeiek ilyen irányú kérelmét? Ilyen híreket nem lehetett olvasni a médiában, tehát valószínű, hogy Bognárék nem kérvényeztek halasztást. 

Ezen a ponton érdemes felidézni Bognár korábbi nyilatkozatát, ahol még egész más véleményen volt a halasztásokról:

„Szerintem semmivel sem fáradtabb a Fradi, mint mi. Nem tudott annyira hatékonyan játszani, mint korábban. Nyilván számít a kettős terhelés, ami a játékosok lábában van, de azt gondolom, bőven fel lehet készülni három, négy, öt nap pihenővel egy mérkőzésre.”

Ennyit erről. Élünk a gyanúperrel, hogy ezúttal is a rosszindulat beszélt a vezetőedzőből. 

Meg is lett az eredménye az igazságtalan Bognár-nyilatkozatnak, a Fradi legnagyobb szurkolói blogján elszabadultak az indulatok, a Paks vezetőedzője megkapta a magáét.

Miért volt szükség erre a Fradi-ellenes, indokolatlanul feszültségkeltő kirohanásra, ami nem mellékesen az egész magyar labdarúgásnak rosszat tesz? Érthetetlen. Bognárral már nem először fordul elő, hogy összevissza beszél. Ha hallgatott volna, bölcs maradt volna.

Az eredeti cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatja a linkre kattintva!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!
CsépányiBalázsavatar
Szerző:Csépányi Balázs
Szerző:Csépányi Balázs