Elviselhetetlen a hőség a fővárosban, Karácsonyék csak ígérgetnek, és nem tesznek semmit sem

karácsonygergely, karacsonygergely, budapest
Vágólapra másolva!
A fővárosban valósággal elviselhetetlen a hőség. Karácsony Gergely és a baloldali városvezetés nem tesz semmit a helyzet javítása érdekében. Karácsony Gergely 2024. május végén azt ígérte hogy lesz fa, virág, párakapu, árnyékoló, vízosztás a kánikulában. Ehelyett betondzsungel van, a rekkenő hőségben pedig egyetlenegy megígért intézkedését sem teljesítette. Emiatt pedig egyre kaotikusabb a helyzet a kánikulában.
Vágólapra másolva!

A Metropol cikkében arról ír, hogy nagyon megnehezíti a fővárosban élők életét a rekkenő hőség, a kánikula. Ahogyan azt megállapítják, sehol egy árnyék, egy szökőkút, egy párakapu, vizet sem osztanak sehol sem. Ebben a hőségben a lap szerint az a legjobb, ha villamossal utazik az ember, mert ott nagyobb eséllyel találkozik légkondicionálóval.

Blaha Lujza tér hőségben.  A burkolat visszasugározza a hőséget Fotó: Metropol

Azonban ha metrózna az ember, akkor azzal kell szembenézni például a hármas metró vonalán, hogy gyakorlatilag elviselhetetlen hőségben kell utazni. Karácsony Gergely még főpolgármester-jelöltként azzal kampányolt 2019-ben, hogy nincs légkondi a metrón, de ő majd megoldja - azóta sincs – áll a Metropol cikkében. 

Karácsony Gergely 2024. május végén azt is bejelentette, hogy lesz fa, virág, párakapu, árnyékoló, vízosztás a kánikulában – ismertetik.

A lap megállapítja: a fővárosban az autósok élete sem könnyebb, ugyanis a hatalmas közlekedési káosz miatt kialakuló dugókban az autók alig bírnak haladni, az autók motorja, valamint a kipufogógázok tovább melegítik a levegőt.  

Ezzel pedig nem pusztán a levegő szennyezettsége nő, hanem a hőmérséklete is.

Mindezek mellett említést tesznek arról is, hogy tovább fokozzák a káoszt azzal, hogy hétvégére még a pesti alsó rakpart egy viszonylag hosszú szakaszát is lezárják.

A párakapuk legalább egy kis enyhülést jelentenek  Fotó: Metropol.

Ebben a pokoli hőségben egy-egy párakapu igazi felfrissülést jelenthet. Csakhogy leginkább a Belvárosban találhatunk, ahol az V. kerületi önkormányzat többet is felállított, egyébként alig van, és az is csak néha működik.

A lap ismerteti azt is, hogy az aluljárók és szerte a városban a működésképtelen ivókutakat szemetesként használják. Fontos tudni azt, hogy a extrém hőségben ugyanakkor nagy szükség lenne rá, hogy minél több helyen ivóvízhez jussanak az emberek.

karácsonygergely
Karácsony hazudik és ígérget. Azonban a sikeres beruházásokat teljes mellszéleséggel kritizálja
Fotó: AFP

Mint ismert, Karácsony Gergelyék kevés fát telepítettek a Blaha Lujza térre. A felújítás során valósággal egy tűzforró betondzsungel hoztak létra, amely elviselhetetlenné teszi a hőséget a járókelő és az átutazók számára. Ahogyan azt írják, a Blaha Lujza térnél sokkal ideálisabb a Városliget, mely valódi zöld oázist jelent a fővárosban - ennek a fejlesztését persze Karácsony Gergely ellenezte és főtájépítésze még mindig bírálja.

Az aszfaltos, macskaköves területeken, főleg a kőépületek között, ahol sok a beton, nagyok az üvegablakok, melyek mind visszaverik a hőt, szinte lehetetlen ép ésszel megmaradni, mert egyfajta melegházként hatnak. Az egész környék olyan lesz, mint egy hatalmas terrárium. Így ezeken a területeken különösen indokolt az utcák folyamatos locsolása és hűtése, ami növeli a páratartalmat – áll a cikkben.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!