A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Cigaretta miatt robbant fel egy ház Heréden

Vágólapra másolva!
Gázszivárgás lehetett abban a herédi házban, ami pénteken felrobbant majd égni kezdett. Az ott élő férfi feltehetően rágyújtott egy cigarettára, ez okozta a robbanást. A férfi súlyos égési sérülésekkel mentőhelikopter vitte kórházba.
Vágólapra másolva!

Pénteken felrobbant egy ház Heréden, a tűz pedig átterjedt a közeli épületekre is. A TV2 hírműsora, a Tények információi szerint az ott élő, 25 év köröli férfi rágyújthatott egy cigire az épületben, ahol szivároghatott a gáz, ez okozta a robbanást. 

A férfit sikerült kimenteni a házból, majd egy mentőhelikopter vitte kórháza. A testének nagyjából a fele súlyosan megégett.

 A lángok több szobát és a tetőt is beterítették, a szomszédok elmondása szerint nagy robbanást hallottak. 

A tüzet a tűzoltók három vízsugárral oltották el. A ház tetőtere teljesen beszakadt, a tűz átterjed a szomszédos épület tetejére is – írja a Heol

Ahogy azt korábban megírtuk, óriási tragédia történt Felsődobszán. Felrobbant egy teherautó, a járműben benn égett egy apa és kisfia. Az apa próbálta beindítani a teherautót, többszöri sikertelen próbálkozás után a jármű felrobbant. A keletkezett tüzet a szomszédok oltották el. A Bors azt is megtudta a július végén történt balesettel kapcsolatban, hogy a feleség karjában kétéves kislányukkal nézte végig a tragédiát.

Július végén egy motorcsónak indult el Határól Dunaföldvár felé, három felnőttel és három 14 év körüli gyerekkel a fedélzetén. A közmédia információi szerint ahogy elindult a hajó, pár száz méter megtétele után berobbant a motortérben összegyűlt benzingőz. A hajó hátsó részre gyorsan kigyulladt, a tűz és a füst elől mindenki egyből a Dunába ugrott, kivéve a hajó vezetője, aki ekkor a tűzoltókészülékkel elkezdte oltani a tüzet. Két gyereket égési sérülésekkel vittek kórházba a mentők. 

Szintén júliusban hatalmas robbanás rázta meg Németország legnagyobb vegyi üzemét a BASF-t.A vállalat egy rövid sajtóközleményben számolt be arról, hogy robbanás történt a BASF SE ludwigshafeni üzemének déli részén, olvasható a Bild-en megjelent cikkben. 

"Jelenleg is hatalmas füstfelhő áll Mannheim és Ludwigshafen felett. A tűzoltók nagy erőkkel dolgoznak a lángok megfékezésén. A robbanásban 14-en sérültek meg" – közölte a Rajna-Pfalz tartományi rendőr-főkapitányság. 

A BASF azt közölte, hogy a robbanás oka meghatározása folyamatban van.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!