A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A nyugati nagyhatalmak kémjei és hírszerzői képzik ki a magyar dollármédia újságíróit

Vágólapra másolva!
A Bennfentes című oldal arról ír, hogy évek óta él a pletyka mely szerint a dollármédia egyes újságírói kapcsolatban vannak a nyugati titkosszolgálatokkal. A portál bebizonyítja, hogy ezek a pletykák igazak. Elsősorban mint ismert, a dollármédia komoly pénzeket kap külföldről. Mint írják, kevésbé ismert tény az, hogy a dollármédia szerkesztőségei nemcsak külföldi pénzt kapnak, hanem a finanszírozók titkosszolgálatai, titkosszolgálati alvállalkozói, magasrangú szolgálati specialistái, hírszerzői, ügynökei és szakértői is segítenek a baloldali szereplőknek. A cikk szerint ezek képzik ki a magyarországi és a közép-európai dollármédiát. Őket a nagyhatalmak elvárásainak megfelelő információs hadviselére képezik ki, hogy a közvéleményt manipulálják.
Vágólapra másolva!

Mint kiderült, a Magyar Honvédség átalakítása és megerősítése nem kerülte el az ellenérdekelt, a bizniszből kimaradó hadiipari szereplők, és a rendelkezésre álló exkluzív bizonyítékok alapján a nagyhatalmi hírszerzések és titkosszolgálatok figyelmét sem. 

444
Uj Péter és a 444 a nyugati titkoszolgálatok magyarországi helytartjó Fotó: Népszava

A hazai információs hadviselés egyik célja az lett, hogy a Soros tulajdonolta és/vagy külföldről fizetett dollármédia a békepárti Magyarország diplomáciai erőfeszítései mellett a magyar haderőfejlesztés iránti bizalmat is ugyanazzal a kitartó befolyásolási munkával ássa alá, mint minden más kormányzati intézkedést - írja a Bennfentes.

Mint írják, az Európai Bizottság által finanszírozott médiapályázat egyik kedvezményezettje a Soros-féle 444-en futó The Eastern Frontier Initiative (TEFI) egy kiadói konzorciumot takar, amely a kelet-közép-európai országok 'független" médiáját tömöríti Magyarországon, Szlovákiában, Romániában és Lengyelországban. 

A Bennfentes szerint  a TEFI-projekt koordinátora a Soros György médiaalapjának résztulajdonában álló 444, és a lengyel, a szlovák és a román kedvezményezett is Soros-média, vagy Soros György támogatásából élő médium.

A projekt kiemelt partnerénél, a Bellingcatnél, akik szintén az EB pénzosztásának a kedvezményezettjei, tele van  a hírszerzőkkel és kémekkel. mint kiderül, a Bellingcat közvetlenül és közvetetten brit és amerikai kormányügynökségi, védelmi ipari és titkosszolgálati alvállalkozói, vagy titkosszolgálati fedőcégek láncolatán keresztül finanszírozott médiával is szoros kapcsolatban állnak. Ahogyan az kiderült a TEFI-ben a Bellintcatnél lévő titkoszolgálati szereplők képzik ki a régió dollármédiájának a szereplőit. 

Ebből az következik, hogy az Európai Bizottság az európai adófizetők pénzéből olyan projektet részfinanszíroz ahol a nyugati nagyhatalmak titkosszolgálati képezik ki az újságírókat. Ennek eredményeként elmondható, hogy így már könnyebben megérthető a dollármédia hadviselése. Számos bizonyíték utal arra, hogy a pénz, a szellemi útravaló és a kiképzés is külföldről érkezik, ami teljes mértékben

A The Eastern Frontier Initiative (TEFI) célja elviekben az lenne, hogy előmozdítsa a keleti országok biztonságpolitikai párbeszédét és együttműködését. Ezt a kezdeményezést mint kiderült összesen 1,076,718 euróval támogatja a kezdeményezést, két éven át.

TEFI és Bellingcat együttműködése

A TEFI magáról azt hangoztatja, hogy a kezdeményezés a régió független kiadóit fogja össze, hogy „erősítsék a tényeken alapuló közbeszédet az európai védelemről és biztonságról. A projekt (…) fellép az orosz és kínai dezinformáció ellen, és végső soron hozzájárul az ellenállóbb európai demokráciához.” 

A projektben részt vesz a  lengyel Gazeta Wyborcza (Soros György résztulajdonában áll), a szlovák SME (Soros György médialapja támogatja), a magyarországi 444 (Soros György médiaalapja résztulajdonos) és a romániai PressOne (direkt Soros-kapcsolat nyoma nem kimutatható, de a költségvetés 60%-a támogatásokból áll, és erről mindenki tudja, hogy mit jelent) képviseli az EU keleti határát – írja a Bennfentes.

A Bennfentes szerint érdemes azt tudni, hogy a Bellingcat világelső az innovatív OSINT-technikáknak a biztonságra összpontosító közszolgálati újságírásban való alkalmazása terén. A résztvevők együttműködnek a nemzetbiztonságra, védelemre, energia- és erőforrás-biztonságra, gazdasági biztonságra és kiberbiztonságra, egyéni ellenálló képességre és válsághelyzetekre való felkészülésre összpontosító tartalom előállításában nemzeti nyelvükön. Mindezek mellett további célok is meghúzódnak az együttműködés mögött. A résztvevőv kiadók és szerkesztőségek ezért úgy döntöttek, hogy az orosz-ukrán konfliktus és a jelenlegi geopolitikai helyzetet szélesebb kontextusban magyarázzák el. A lengyel signs.pl lengyel oldal a következő írta erről:

Ukrajna 2022 februári orosz megszállása vitathatatlanul a legjelentősebb esemény a berlini fal 1989-es leomlása óta, amely megváltoztatta a geopolitikai status quót és felrázta a világgazdaságot. A résztvevő kiadók úgy érezték, hogy most az a feladatuk, hogy a jelenlegi helyzetet szélesebb kontextusban magyarázzák el olvasóiknak, és felhívják a figyelmet a Közép- és Kelet-Európát fenyegető veszélyekre. Ezért is döntöttek úgy, hogy a Bellingcat szakembereinek tapasztalatát és know-how-ját felhasználva fejlesztik OSINT (nyílt forrású hírszerzési) készségeiket."

A TEFI a 444-en kíméletlenül kritizálja a magyar haderőfejlesztést és dezinformációkat terjeszt

Ez a mindennapokban úgy mutatkozik meg, hogy nyugati elvárásoktól eltérő magyar honvédelem és védelempolitika elleni információs hadviselést jelent. A Bennfentes szerint ez egyfajta információs hadviselést és nyomásgyakorlást jelent. Ezzel szeretnék eltéríteni a közbeszédet, különösen az orosz-ukrán háború fényében. Ez könnyen bizonyítja a TEFI-rovatban megjelent cikkek is. A 444 TEFI-projekt fél éves, és a Bennfentes szerint sokatmondó az a tény, hogy a rovatban az első cikk Krekó Péterrel készült, akiről közismert, hogy régóta be van ágyazva a nemzetközi hálózatba, a nemzetközi hálózat egyik helytartója.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy az általa vezetett Political Capital kap pénzeket a NED-től is. A Krekó által igazgatott szervezet a pozsonyi, Soros-támogatta GLOBSEC-nek is szakértői beszállítója, és a GLOBSEC partnere a TEFI-nek is. Közismert: a NED is hozzajárul a 2022-ben a dollárbaloldal finanszírozásához. A szervezetet a CIA meghosszabított csápjának tartanak.
A TEFI másik partnere a pozsonyi székhelyű GLOBSEC, egy keleti biztonságpolitikai think-tank, amely százezernyi dollárt kap évente Soros György alapítványától. A szervezet egyik igazgatója a magyarországi dollárbaloldal finanszírozásának egyik főalakja, Bajnai Gordon exminiszterelnök is. A GLOBSEC más igazgatói Soros György alapítványainál dolgoznak mellékállásban.

Magyar haderőfejlesztés és kormányzati békepártiság a 444-en: rossz, elhibázott, hasztalan

Krekó Péter TEFI-mellékletet indító interjúja után a 444-en csak ilyen szalagcímek sorakoznak:

Kijev hiába teljesítené a magyar követeléseket, Orbán már elvi szinten sem támogatja Ukrajna uniós csatlakozását", "Mégsem biztos, hogy a honvédség beleugrik a veszélyes csádi misszióba", "Így fegyverkezik a magyar békekormány", "Német fegyvergyárak árasztják el Magyarországot", "Rácz András: Ukrajna veresége teljes mértékben ellentétes az EU és a NATO legelemibb biztonsági érdekeivel", "Az ukrán elnöki hivatal vezetője elmondta a 444-nek, miért nem támogatják a tűzszünetet", "Annyi probléma van a Kiskunfélegyházán gyártott honvédségi fegyverekkel, hogy már a kivonásuk is szóba került", "25 éve vagyunk NATO tagok, de nagyon másként ünneplünk, mint akikkel együtt csatlakoztunk", "Tíz NATO-tagállamban van kötelező sorkatonai szolgálat, nálunk államtitkárok vonulnak be tartalékosnak", "A testén viseli az orosz propaganda nyomait: Olekszij Anulja, a tíz hónap orosz fogságot megjárt ukrán katona története", "Buda Péter: A magyar külpolitikai stratégiát az orosz célkitűzésekhez igazították", "Orbán most a NATO-t próbálja blokkolni, kitehetik Magyarországot a kelet-európai biztonsági együttműködésből".

A Bennfentes szerint a fenti címekből jól látható, hogy pusztán dezinformációs és nyomásgyakorló célból születnek ezek a cikkek, mert köze sincs a hiteles tájékoztatáshoz.

A TEFI a semmiből robbant be a 444-en

A TEFI a semmiből robbant be a 444-en. Ez egy információs-befolyásolási projekt a Bennfentes cikke szerint, a célja pedig a közép- és kelet-európai, valamint a magyar védelmi kérdések eltérített tálalása, a magyar haderőfejlesztés iránti bizalom aláásása és dezinformációk terjesztése. A TEFI konzorciumának a 444 a vezérhajója,  a projekt partnere a Bellingcat, melynek hírszerzői és kémei, cyber-specialistái és műholdas felderítésre szakosodott alkalmazottjai kiképzést nyújtanak a hadiipari, nemzetbiztonsági, biztonsági és energetikai kérdésekről tudósító újságíróknak.

A részletes tényfeltáró cikket és a figyelemfelkeltő összefüggéseket a Bennfentes oldalán olvashatják a linkre kattintva. Többek között kiderül belőle az, hogy a 444-es Takács Lili hogyan van beépülve a nyugati titkosszolgálatokba. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!