A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Fehérneműs képeket csaltak ki több magyar nőtől társkereső oldalakon

fehérnemű, társkereső
képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock/Tatchai Mongkolthong
Vágólapra másolva!
Társkereső oldalakon fehérneműs képeket csalnak ki a nőktől kamuprofillal, majd pedig ezeket a képeket feltöltik más oldalakra az áldozat identitásával. Ezzel pedig ország-világ elé tárják azokat a képeket, amelyeket egy privát beszélgetéshez szántak. Mutatjuk az átverés részleteit!
Vágólapra másolva!

Editre 2023-ban írt rá egy 50 éves férfi, akit magát szolgáló katonának állította be. Ekkor elkezdtek ismerkedni. Elmondható, hogy a férfi pozitív, jó benyomást keltett Editben.

társkereső
képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock/Tero Vesalainen

 A férfi vidéki házzal és egyenruhás képeket küldött a nőnek – írja a Bors. Az ismerkedés haladt, majd eljutott egy olyan pontra, hogy a férfi intim, fehérneműs képeket kért az áldozattól. A férfi is küldött a nőnek ilyen jellegű képeket, mire Edit viszonozta a gesztust, ezzel pedig hatalmas hibát vétett.

A beszélgetéseket kamerával szerettem volna a telefon helyett folytatni, ezért kértem, nézzük meg egymást ilyen formában is. A kamerás élményem messze elmaradt a várttól, mert ápolatlan személynek találtam, a háttér pedig igénytelennek tűnt. Megfogalmazódott bennem, hogy az eddigi beszélgetéseink során magát katonának bemutató férfi nem az, mint amit eddig telefonon elmondott magáról

– mesélte a Borsnak Edit, aki ezek után el is tűnt, nem reagált a férfi üzeneteire, lezártnak tekintette az elmúlt pár hétnyi ismerkedést. 2024 elején pedig egymás után jöttek az üzenetek, hogy mennyire jók a küldött fehérneműs képek.

Rám írt egy egri barátom, hogy nagyon jól nézek ki a fehérneműs fotókon, amit egy Faceboookhoz kapcsolódó országos társkeresőn megosztottam magamról. Azonnal regisztráltam az általa megadott oldalra, és egy névtelen személy megosztását találtam, az én fotóimmal. Egy világ omlott bennem össze, mert az első komment amit rólam írtak : ”uhh…mint a karácsonyi töltött pulyka” és ezek alatt ott volt kiírva a nevem 

– mondta a lapnak az áldozat.

fehérnemű
képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock/T.Den_Team

A meglepetés másnap reggel folytatódott, mikor egy pesti hölgy rám írt messengeren, hogy ruhás, és fehérneműs fotókat talált rólam 2023. decemberében és jelenleg is, társkereső oldalakon. Az  átküldött fotók tényleg én vagyok, és a nevem közlésével teljesen beazonosíthatóvá váltam a Facebook profilomon

– hangsúlyozta a magyar nő, aki első körben az adminnal vette fel a kapcsolatot, hogy töröljék a fotóit, de később rájött, hogy fogalma sincs hány oldalon lehetnek fent. A nő ez idáig öt olyan oldalról tud, ahol fel vannak tölve a képei.

Edit ekkor jött rá, hogy valójában ezért kaphat ennyi üzenetet férfiaktól, hogy ismerkedni szeretnének. A nő elmondta, hogy ez nem a széles nyilvánosság számára készítette, hanem csak és kizárólag a férfinek küldte.

 A szégyenérzet úrrá lett rajta, már nem tudta eldönteni, hogy az emberek őszintén mosolyognak rá, vagy felismerték egy fotón és nevetség tárgya lett – áll a cikkben.

A megosztott képek alatt 2 órán belül közel 400 hozzászólás, és közel 800 like (pozitiv, és negatív) keletkezik. A névtelen posztoló szívesen beszélget a fotóim alatt a hozzászóló emberekkel, férfiakkal és nőkkel egyaránt. A női hozzászólások a legkegyetlenebbek, míg a férfiaké inkább ismerkedési szándékról vall, primitív módon

– mondta Edit, aki nagyon sok bántó kommentet kapott a képek miatt.

Edit eljelentést is tett a rendőségen, de a nyomozás fél év múlva le is zárult. A határozat szerint ez a cselekmény nem bűncselekmény, ezért az eljárás megszüntetésre került, jelentős érdeksérelem hiányában. 

Hölgyeim, jól gondoljátok meg kinek milyen fotókat fogtok küldeni a jövőben. A fotót a sértett férfi sajátjának tekinti, és korlátlan ideig osztogatja majd társkereső és erotikus oldalakon, jókat szórakozva az emberek negatív hozzászólásain. A férfiak figyelmét is fel szeretném hívni a történetem tanulságára, győződjenek meg arról, hogy valóban azzal a személlyel beszélgetnek, aki a képeken van, mert a virtuális térben ez korántsem biztos

 – zárta gondolatait Edit, aki reméli, hogy azok a nők, akikkel hasonló dolog történt szintén feljelentést tesznek és harcolnak az igazukért, hisz egy fecske nem csinál nyarat, de több már igen.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!