A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Így újul meg a Citadella Budapest felett

Vágólapra másolva!
A Citadella felújításával sok évtizedes elmaradást pótolnak, hogy a hosszú ideje elzárt és leromlott állapotú területet újra látogathatóvá tegyék. Kívül-belül felújítják a világörökségi helyszínt.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is beszámolt róla, 2021-ben kezdődött a Citadella felújítása. A munkálatok célja, hogy Budapest tetején egy vonzó helyszínt hozzanak létre, ahol a hazai és külföldi látogatók kellemesen tölthetik az idejüket. A világörökségi helyszín méltatlan állapotának felszámolása során elvégezték a terület állapotfelmérését és régészeti feltárását, 

az erőd külső és belső falainak rekonstrukciója több szakaszban zajlik, és a belső udvar rendbetétele is folyamatban van. 

A fejlesztés részeként a zöldfelület másfélszeresére növekszik, és egy új közparkot is létrehoznak az erődfalon belül – számolt be a Nemzeti Hauszmann Program a közösségi oldalán.

A munkálatok egyik leglátványosabb részeként megnyitották a falakat az északi és déli oldalon. 2022. március 15. óta Magyarország legnagyobb nemzeti lobogója díszíti a Citadellát, emléket állítva a magyar függetlenségért életüket áldozó hősöknek. A Szabadság-szobor mögött egy új lépcsősor épül, amely közvetlen belépést biztosít az erőd parkjába. Az ágyútoronyban egy látványos kiállítást terveznek a magyar szabadságharcok bemutatására, a Szabadság Bástyája címmel.

A több szakaszból álló munkálatok várhatóan 2026-ra fejeződnek be, és ekkorra tervezik a kiállítás megnyitását is.

A hosszú évek óta elzárt és mára leromlott állapotú Citadella megújításával sok évtizedes adósságot törlesztünk. Célunk,...

Posted by Nemzeti Hauszmann Program on Monday, August 12, 2024

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!