Családi vita után gázolta el szándékosan az ismerősét egy újkígyósi férfi

Vágólapra másolva!
Féltékenység miatt veszett össze két család, ami miatt a férfi családja fegyverekkel támadt rá az ismerőse családjára Kétegyházán. Amikor az ismerős el akart menekülni, a férfi a kocsijával utána ment és kétszer elgázolta.
Vágólapra másolva!

A két család között féltékenység miatt alakult ki konfliktus augusztus 26-án. Emiatt a férfi családja machetével, ásóval és kapával felfegyverkezve, egy kétegyházai kocsmánál rátámadtak az ismerős családjára. Az ismerős megpróbált elmenekülni a támadás elől, ezért a férfi beszállt a kocsijába és utánament. 

Amikor utolérte, szándékosan elsodorta. Ezek után visszafordult, és még egyszer elgázolta. 

Az ismerős a földön maradt, súlyosan megsérült, a mentők vitték kórházba. 

rendőrautó, sziréna, illusztráció
Képünk illusztráció!
Fotó: Origo - Csudai Sándor

A gázoló elmenekült a helyszínről, a rendőrök másnap azonosították és elkezdték keresni, de az otthonában sem találták. Néhány órával később a férfi feladta magát a rendőrségen. 

A rendőrök emberölési kísérlet miatt hallgatták ki a férfi és őrizetbe vették. Az ügyészség javasolta a letartóztatását. 

Ahogy azt korábban megírtuk, közel 40 ember támadott meg egy családot Ercsiben augusztus 10-én. Gázpisztolyokkal, gumilövedékes fegyverekkel, botokkal, baseballütőkkel és autókkal támadtak, mert az egyik férfi nem vonta vissza a banda tagjai ellen tett feljelentését. A támadás során egy férfit legalább nyolcszor eltaláltak, de nem ő volt az egyetlen, akit eltaláltak a lövések. A támadók senkit sem kíméltek, ugyanis még egy 10 éves kislány is megsérült. 

"Felszerelkezve, fegyveresen idejöttek és az életünket akarták elvenni. Itt ültem a teraszon és egyszer csak azt láttam, ahogy egyre többen vannak és jönnek az autók" - mondta Balog Zoltán, aki azt is elárulta, ez az egész azért történt, mert nem vonta vissza öt bandatag ellen tett feljelentését, ugyanis azok a 16 éves fiát kifigyelték a vasútállomáson, majd mindannyian ütni, verni kezdték, miközben mindezt videóra is vették. A fiú közben az életéért könyörgött.

A rendőrök a bejelentés után azonnal a helyszínre mentek, ahol véget vetettek a tömegverekedésnek és a lövöldözésnek. Az eset után az egész környéket lezárták és hajnalig helyszíneltek. Ezután másnap, augusztus 11-én, nem sokkal 12 óra után egy összehangolt akcióban, a TEK segítségével fogtak el 17 embert, kik a gyanú szerint részt vettek a támadásban. Rájuk menekülés közben, a 6-os főút mellett csaptak le a kommandósok. A rendőrök 17 férfit állítottak elő, akik közül 15-öt őrizetbe is vettek. Felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság miatt hallgatták ki őket.  

Az Origónak beszámoltak a történtekről a megtámadott család tagjai, a videót ide kattintva nézheti meg. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!