Gyulay Zsolt: Egységes és jó képet mutatott a magyar olimpiai csapat

Vágólapra másolva!
Egységes és jó képet mutatott a magyar csapat a párizsi olimpián - mondta a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke pénteken Tihanyban a Tranzit fesztiválon.
Vágólapra másolva!

Gyulay Zsolt úgy fogalmazott, hogy jelenleg a magyarok világ sportjában elfoglalt helye nagyon előkelő, főleg a környező országokhoz képest. 

Lengyelország tíz érmet nyert, a románok kilencet, szemben a magyar 19 éremmel.

"Az ázsiai országok és az USA elviszik az érmek nagy részét, és az elkövetkező években ezek az erős országok még erősebbek lesznek" - mondta a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke péntek Tihanyban a Tranzit fesztiválon, amiről az MTI számolt be.

Nagy presztízse van a magyar sportnak és a magyar olimpiai csapatnak

 - hangsúlyozta Fürjes Balázs, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) magyar tagja. Hozzátette, az olimpián szereplő 206+1 csapatból a 14. helyen zárni a tornát, bőven az élmezőnyt jelenti. "Erős lett a verseny, soha ennyi éremszerző ország nem volt még az olimpián, de a magyarok meg tudták őrizni helyüket az élmezőnyben" - mutatott rá.

A MOB jövőre lesz 130 éves, szerepéről szólva a beszélgetőpartnerek egyetértettek abban, hogy 

a 127 tagján keresztül mintegy 500 ezer embert képviselő szervezetnek segíteni kell a sportolók sporttudományos hátterének egységes kialakítását.

 Ebben a munkában Fürjes Balázs csapatkapitányként számít a MOB-ra. 

Gyulay,Zsolt,MOB,elnök
Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) január végén megválasztott új elnöke
Fotó: Origo

Gyulay Zsolt azt mondta Hámori Luca és az algériai Iman Helif ökölvívó mérkőzéséről, hogy az algériaiak olyan ellenséges hangulatot teremtettek a teremben, hogy annak is örültek, hogy kijöttek a csarnokból. Fürjes Balázs szerint pedig a magyar ökölvívó sportolói teljesítményből és sportemberségből is jelesre vizsgázott.

Az ökölvívó versenyek tanulságai és a szükséges szabálymódosítások tekintetében a magyar olimpiai család aktív magatartást fog folytatni a nemzetközi olimpiai mozgalomban

 - hangsúlyozta Fürjes Balázs, aki felkérte Kovács István ökölvívó olimpiai bajnokot is, hogy segítsen a szükséges szabályjavaslatok ügyében. "Azt kell garantálni, hogy a nők mezőnyében csak minden tekintetben biológiai nők vehessenek részt" - jelentette ki.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!