Halálos vonatgázolás történt Abonyban

sínek, vonat, vasút, vasútisín
Képünk illusztráció!
Fotó: JENS BUTTNER / DPA / AFP
Vágólapra másolva!
Halálos baleset történt szerda reggel az abonyi vasútállomáson, ahol egy Intercity vonat elgázolt egy helyi lakost. Az esetről a város hivatalos Facebook-oldala is beszámolt, és a tájékoztatásuk szerint az áldozat a helyszínen meghalt.
Vágólapra másolva!

A MÁVINFORM részletes információkat közölt a tragédiáról: a Nyugati pályaudvarról 6:20-kor Nyíregyházára induló Tokaj IC (IC 650) Abonynál elütött egy embert. 

A helyszínelés idején Abony és Szolnok között csak egy vágányon közlekedtek a vonatok, de azóta már mindkét vágányon helyreállt a forgalom.

✅Frissítés: Negyed 12-re befejeződött a baleseti helyszínelés Abonyban, így fokozatosan csökkennek a késések. Szerda...

Posted by MÁVINFORM on Tuesday, August 27, 2024

Egyre gyakoribbak a vonatbalesetek 

Az utóbbi időben minden hónapban történt vonatgázolás. Pár napja halálra gázolt egy embert a Déli pályaudvarról Keszthelyre közlekedő Balaton Intercity Balatonszemesen egy gyalogos átjáróban.

Hétfőn két vonatgázolás is történt: elgázolt egy embert a Kassáról Hatvanba tartó Hernád InterCity Mezőkövesdnél és gázolás miatt késtek a vonatok a Budapest-Vác-Szob vonalon is.

Elgázolt egy embert a vonat Gárdonyban is, a vonaton csaknem négyszázan utaztak. 

A vasúti balesetek a dolgozókra is nagy terhet rónak 

A számos baleset jelentős mentális terhet jelent a vasúttársaság munkatársai számára is. 2023-ban 43 mozdonyvezető vett igénybe rehabilitációs pótszabadságot a munkája során átélt stressz miatt - számolt be róla a Szoljon.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!