Vágólapra másolva!
Napos, száraz, meleg idő várható a hétvégén. Visszatér a kánikula, vasárnap 33-38 Celsius-fokos csúcshőmérsékletre kell készülni.
Vágólapra másolva!

Visszatér a kánikula a hétvégén, vasárnap napközben már 33-38 Celsius-fokos csúcshőmérsékletre kell készülni, a hajnalok azonban frissítőek lesznek - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amiről az MTI számolt be.

Pénteken napos idő lesz, várható, csapadék nem várható, legfeljebb fátyolfelhők lehetnek az égen. A légmozgás esetleg a Dunántúl északi részén élénkülhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29-35 fok között alakul. 

kánikula
Fotó: MTI

Szombaton többnyire derült, napos idő várható, csak fátyolfelhők lehetnek az égen, csapadék nem várható. A déli szél napközben a Dunántúlon néhol megélénkül. A minimum-hőmérséklet 10-20, a csúcsérték 32-37 fok között valószínű. Vasárnap nagyrészt napos időre van kilátás, csak fátyolfelhők lehetnek az égen, csapadék akkor sem lesz. Napközben a déli szél időnként megélénkül, majd estétől a Nyugat-Dunántúlon északnyugatira fordul a szél, és megerősödik. Hajnalban 13-23 fok valószínű, délután 33-38 fokra lehet számítani.

A Köpönyeg előrejelzése szerint nem várható enyhülés augusztusban, szeptember 2-ig 32-33 fok várható.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!