Nem vett neki alkoholt, ezért megkéselte élettársát egy debreceni férfi

Vágólapra másolva!
A debreceni pár 20 éve élt együtt, amikor a férfi majdnem megölte a szerelmét. Az utóbbi években a kapcsolatuk megromlott, rendszeresen vitatkoztak egymással. Egy ilyen vita fajult el, mikor a férfi amiatt lett dühös, mert élettársa nem vett neki alkoholt. Ezért megkéselte a nőt
Vágólapra másolva!

Tavaly július 14-én dél körül egy debreceni pár az otthonukban tartózkodott, mikor a pár férfi tagja, részegen számon kérte a nőt, hogy aznap miért nem vett neki alkoholt. Emiatt heves vita alakult ki köztük. 

A férfi folyamatosan szidta élettársát, majd hirtelen felvett egy 19 centis kést a konyhaasztalról, majd azzal hadonászva fenyegette a nőt. 

A nő úgy próbált meg védekezni, hogy maga elé tartotta a kezeit, de a férfi közel lépett hozzá és megpróbálta kétszer mellkason szúrni. A szúrások a nő feltartott, jobb karját találták el. 

Végül a nőnek sikerült kimenekülnie a lakásból, és a szomszédoktól kért segítséget, miközben erősen vérzett. 

A nőnek a támadás következtében, közvetett életveszéllyel járó szúrt sérülései lettek. Figyelemmel az elkövetéshez használt késre, és a nő mellkasára irányuló szúrásokra, a férfi tudhatta, hogy élettársa akár bele is halhatott volna a sérüléseibe. 

Az ügyészség emberölés kísérlete miatt emelt vádat a férfi ellen. Az ügyészség azt javasolja, amennyiben a férfi beismerő vallomást tesz, hogy a bíróság 7 év börtönbüntetésre ítélje. 

A kép illusztráció!
Fotó: Shutterstock/In Green

Néhány hónappal ezelőtt egy férfi Pest vármegyében késelte meg élettársát, mert az szakított vele. A 46 éves G. Zoltán rendszeresen agresszívan viselkedett az élettársával, többször is megverte és megalázta a nőt. Amikor barátnője ezt megelégelte és szakított vele, a férfi nem tudta elfogadni, ezért közös ismerősükön keresztül üzent a nőnek, hogy beszélni akar vele. Megfenyegette, hogy ha nem tesz eleget a kérésének, felkeresi és szétszurkálja. 

Mivel a nő nem válaszolt,  a 2023. január 23-án reggel megjelent volt párja vecsési házánál, ahol kiabálni és verekedni kezdtek egymással, miközben  a férfi kést rántott, és megszúrta az asszonyt, aki ezután még kimenekült a házból, és segítséget kért a szomszédoktól, a támadó pedig ezalatt elmenekült. A mentősök az asszonyt életveszélyes sérüléssel vitték kórházba, ahol a lépét és az epehólyagját is el kellett távolítani. 

Az igazságügyi orvos szakértő szerint csak a gyors és szakszerű orvosi ellátásnak köszönheti, hogy életben maradt. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!