A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
3
HUNLosonczi Dávid
19:55BirkózásTurpal Bisultanov-David Losonczi

Szabadlábra helyezik a néhány hete meggyilkolt kézilabdázó gyilkosát

LB_20240807_sajttaj_0037
Fotó: Ladoczki Balazs
Vágólapra másolva!
A 44 éves Cs. György ellen Simsik Cynthia meggyilkolásával kapcsolatban indítottak büntetőeljárást, a férfit most a Nagyszombati Kerületi Bíróság szabadlábra helyezte.
Vágólapra másolva!

Az Újszó közlése szerint a Nagyszombati Kerületi Bíróság ma hatályon kívül helyezte a Nagyszombati Járási Bíróság végzését, amely alapján Cs. Györgyöt őrizetbe vették Simsik Cynthia meggyilkolásával, röviddel a nő holttestének megtalálása után. 

György a letartóztatása után nem sokkal panaszt tett a határozat ellen, és sikerrel járt.

A kerületi bíróság szerint az eljárás során szabálysértés történt.

„A Nagyszombati Kerülti Bíróság megsemmisítette a Nagyszombati Járási Bíróság megtámadott határozatát, és azonnali hatállyal szabadon engedte a gyanúsítottat” – tájékoztatta a TASR hírügynökséget a Nagyszombati Kerületi Bíróság szóvivője, Katarína Lovasová. Hozzátette: a bíróság döntése jogerős.

A járási bíróság a gyanúsítottat eredetileg preventív célból vette őrizetbe, erre a nyomozóknak a törvény értelmében 48 órájuk volt. Cs. Györgynél erre hétfőn került sor, a férfi viszont azzal védekezett, hogy mozgását már egy nappal korábban korlátozták, amikor is elment a dunaszerdahelyi rendőrőrsre.

A 44 éves férfit gyilkosság különösen súlyos bűncselekményével gyanúsítják a Nagymegyeren holtan talált nő ügyében. Ha a bíróság bűnösnek találja, 25 év szabadságvesztésre vagy életfogytiglani büntetésre ítélheti. A nő holttestét hétfőre virradó éjszaka találták meg egy családi házban Nagymegyeren - tette hozzá a lap.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!