Kiadták a riasztást: az egész országra lecsap a pusztító jégeső

Vágólapra másolva!
Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki zivatarok kialakulása miatt a HungaroMet.
Vágólapra másolva!

Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki zivatarok kialakulása miatt a HungaroMet az egész ország területére péntek éjfélig - olvasható a katasztrófavédelem honlapján

Az érintett területeken elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként megerősödhet a szél, és jégeső is előfordulhat.

jégeső,riasztás
Képünk illusztráció!
Fotó: Csudai Sándor -  Origo

"Ma és holnap délután a Dunántúl nyugati felén, harmadán néhol kialakulhat zivatar, illetve északkeleten is elvétve megdörrenhet az ég. Erősebb góc esetén intenzív csapadék, kisebb mérető jég, illetve átmeneti viharos széllökések előfordulhatnak" - írja a HungaroMet.

Az északi határszél kivételével 25 fok fölötti, az Alföldön nagyobb területen 27 fokot elérő vagy meghaladó napi középhőmérséklet valószínű.

Elképesztő meleg

Szombaton is folytatódott a kánikula, egyes területeken hajnalban is 20 Celsius-fok felett maradt a hőmérséklet.

Szombaton reggel a fővárosban a János-hegyen csak 23 Celsius-fokig hűlt le a levegő, így 0,2 fokkal megdőlt az erre a napra vonatkozó legmagasabb minimum-hőmérséklet fővárosi rekordja.

Erre a napra a korábbi rekord 22,8 fok volt, amelyet 2023-ban, Budapest Lágymányos meteorológiai állomáson mértek.Korábban már beszámoltunk róla, hogy több mint húsz melegrekord dőlt meg itthon július közepén, köztük egy 102 éves is. Augusztusban sorozatban negyedik nap is megdőlt a hajnali országos melegrekord.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!