A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Kiderült, miket hagynak el a Szigeten a fesztiválozók

Vágólapra másolva!
A Sziget Fesztiválon az elveszett tárgyak megtalálására egy jól működő rendszer segíti a látogatókat, bár a szervezőknek komoly kihívásokkal kell szembenézniük. Sokan egy-egy fellépő kedvéért jönnek el, majd hatalmas bulikat csapnak. A másnapos fesztiválozók naponta több száz tárgyat hagynak, el se hinnénk, miket!
Vágólapra másolva!

Miközben a Sziget Fesztivál a fergeteges bulikról szól, sok látogató elhagyja az önfeledt partyzás közben az értékeit. A szervezők naponta átlagosan száz talált tárgyat vesznek át a becsületes megtalálóktól, akiket a fesztivál "városközpontjába" irányítanak át.

Forbauer Bendegúz, a talált tárgyak osztályának vezetője szerint meglepően sok ember hagyja el kulcsait, öngyújtóját vagy akár a papucsát. Augusztus 10-én laptopokat és számos telefont is leadtak a szervezőknek. 

Általában a nagy sietség okozza az elvesztéseket, de a legtöbb talált tárgy visszakerül a tulajdonosához, köszönhetően annak, hogy a becsületes fesztiválozók leadják a megtalált holmikat. 

Bendegúz szerint általában visszakerülnek az elhagyott tárgyak a fesztiválozókhoz. Fotó: Szabolcs László

Bendegúz elmondása szerint a tavalyi év egyik legemlékezetesebb esete egy ausztrál társaságé volt, akik több értékes tárgyat is elhagytak, ám végül minden visszakerült hozzájuk.

Bármilyen meglepő, de tipikusan a kulcscsomójukat hagyják el az emberek a Szigeten. Mindenki sok kulccsal jön: lakás- és biciklilakat kulcsot hoznak magukkal. Jellemzően kempingkiegészítőket, néha öngyújtókat, papucsokat adnak le az osztályunkon. Nagyon vicces, mert sokszor fél pár papucsot is elhagynak!

- részletezte. A férfinek a tavalyi, 2023-as Sziget volt az egyik legemlékezetesebb. Akkor több százezer forint értékben hagyott egy el ausztrál csoport értékeket.

A Metropol utánajárt, az idei Szigeten milyen tárgyakat hagytak el a fesztiválozók. Fotó: Mate Krisztian

Vannak értékmegőrző pontok a Szigeten, ahol tavaly egy ausztrál társaság laptopot, iPadet és az összes útlevelüket tartották. A Sziget végén jöttek rá, hogy elhagyták őket. Mindegyikük megijedt, hogy nagy értékeket hagytak el, aggódtak, hogyan fognak egyáltalán útlevél nélkül hazajutni? A tárgyak hozzánk landoltak. A fesztivál zárása után pár órával az ausztrál srácok nagyon másnaposan megjelentek a talált tárgyak osztályánál. Igazi sikersztori volt, hogy mindenük megvolt és haza tudtak menni.

– mondta. A fesztivál alatt a látogatók jelenthetik az eltűnt tárgyaikat, és ha azokat megtalálják, a rendszer segítségével értesítik őket, majd a fesztivál bejáratánál átvehetik azokat - írja a Metropol. Korábban arról is írtunk, hogy kik az idei a Sziget fesztivál legdögösebb bombázói - képek.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!