A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Kiss László őrizetbe vétele: így magyarázkodik a Gyurcsány-párt vezette Óbuda önkormányzata

kisslászló
Kiss László polgármester
Vágólapra másolva!
Semmilyen érdemi felvetésre nem reagált Óbuda-Békásmegyer önkormányzata azzal kapcsolatban, hogy szerdán őrizetbe vették a kerület gyurcsányista polgármesterét, Kiss Lászlót. A városvezetőt Zamecsnik Péter sztárügyvéd védi, aki egyébként korábban Gyurcsány Ferenc jogi képviseletét látta el.
Vágólapra másolva!

A korábbi nyomozati cselekményeket folytatva a Központi Nyomozó Főügyészség jelenleg ismét házkutatást tart Óbuda-Békásmegyer önkormányzatánál. Négy nyomozó tartózkodik a hivatal épületében, akikkel mindenben együttműködünk, a kért szkennelt iratokat hiánytalanul átadjuk – írta a Magyar Nemzet kérdéseire válaszul küldött közleményében az óbudai önkormányzat.

Hozzátették,  

a kora reggeli órákban Kiss László polgármesternél is házkutatás volt, ezzel kapcsolatban további információ nem áll rendelkezésünkre.

A polgármesteri hivatal közölte, a mostani nyomozati cselekmények a márciusban, az önkormányzati választási kampányban zajlott kutatások folytatásai, amelyek egy 2022-es, az akkori országgyűlési kampányban indított ügyhöz kötődtek. 

Ismét megerősítjük, hogy az önkormányzat valamennyi szerződése szabályos és valós teljesítésen alapul, ami kizárja a jogszerűtlenséget vagy a fiktivitást

– írták. Ezt követően a közlemény vádaskodással, tereléssel és a jobboldali sajtótermékek ócsárolásával folytatódott. 

A közleményeben ugyanis nehezményezték, hogy az ügyészségi nyomozást a kezdetektől a kormánypárthoz kötődő sajtó jólértesültsége jellemezte. 

Mindeközben kiderült, sztárügyvéd védi Kiss László polgármestert. A 24.hu oldalnak Zamecsnik Péter ügyvéd is megerősítette, hogy őrizetbe vették Kiss László óbudai polgármestert. A polgármester védője saját elmondása szerint egyelőre nem tudja, hogy Kisst milyen üggyel összefüggésben fogták el, délután közlik vele a gyanúsítást. Zamecsnik Péter korábban Gyurcsány Ferencet is védte. 

Őrizetben Gyurcsány polgármestere

Mint arról az Origo korábban beszámolt, szerdán letartóztatták Kiss Lászlót, Gyurcsány Ferenc óbudai polgármesterét. A III. kerületben hónapok óta nyomoznak egy súlyos korrupciós bűncselekmény gyanújában. A mostani ügy háttere, hogy a megalapozott gyanú szerint egy férfi a saját cégén keresztül 2021-ben szolgáltatások nyújtására, illetve eszközbeszerzésekre fiktív szerződéseket kötött a Budapest Főváros III. Kerület – Óbuda-Békásmegyer Önkormányzattal, illetve az egyik gyanúsított társa által kijelölt két gazdasági társasággal.

A gyanúsítottak a fiktív szerződések ellenértékeként beérkezett pénzösszegeket készpénzben felvették, és korrupciós célokra fordították. A bűncselekmények elkövetéséhez használt cég megszűnt, a gyanúsított a cég könyvelési iratainak őrzéséről a törvényi követelmények ellenére nem gondoskodott. A nyomozó ügyészség a négy személlyel korrupciós és gazdasági bűncselekmények megalapozott gyanúját közölte.

Czeglédy Gergő alpolgármester tevékenysége már az önkormányzati választás kampánya során gyanút keltett: 2019 óta Czeglédy 183 millió forinttal növelte értékpapírvagyonát, és 5 új ingatlant is beszerzett. Czeglédyt később letartóztatták. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!