Nem bírta a lelkiismerete a lopott pénzt, ezért bement az oroszlányi rendőrségre, és mindent beismert

Vágólapra másolva!
Egy férfi egy oroszlányi munkásszállón lakott, ahol elterelte a portás figyelmét, hogy pénzkazettában lévő pénzt el tudja lopni. A férfi végül másnap feladta magát a rendőrségen, ahol a lopott összeget is leadta.
Vágólapra másolva!

Február 27-én 0 óra 45 perckor az egyik oroszlányi munkásszálló lakója kitervelte, hogy pénzt fog lopni. Ezért elterelte a portás figyelmét, azzal az indokkal, hogy az emeleten lévő WC-ből folyik a víz. A portás ezért felmenet az emeletre körülnézni. 

Eközben a tolvaj a portán lévő pénzkazettát annak kulcsával kinyitotta, és abból 80.000 forintot lopott el,

majd elmenekült. 

Azonban a tolvaj másnapra megbánta tettét, és a lopott pénzt bevitte a rendőrségre, majd beismerte tettét. 

Az ügyészség az eljárást hat hónapra felfüggesztette és az ügyet közvetítői eljárásra utalta. 

Mivel a férfi a portással kötött megállapodás szerint jóvátette a tettét, ezért az ügyészség végül megszüntette az eljárást a férfival szemben. 

forint, bankjegy, pénztárca, illusztráció
Képünk illusztráció
Fotó: Kamil Zajaczkowski / Shutterstock/Copyright (c) 2022

Ahogy azt korábban megírtuk, egy férfi álruhába öltözve betört egy csornai házba, majd ott pénzt követelt az ott lakóktól, akikről azt gondolta, az ismerősei. Később azonban kiderült, ez nem így van. Ugyanis a betörő eltévesztette a házszámot, de ez nem okozott neki problémát és folytatta, amit elkezdett. Átment a szomszédba, ahol végül megtalálta az ismerőseit, akik tartoztak neki.

Szeptemberben pedig egy férfi késő este Kecskemét belvárosában sétált, mikor észrevette, hogy az egyik étterem teraszán valaki őrizetlenül hagyta a telefonját. Ezért a 280 ezer forint értékű mobilt elvette az asztalról, és egy bokor alá rejtette, majd éjszaka a telefonját kereső nőnél becsületes megtalálóként jelentkezett, és 6 ezer forintot kért azért, hogy visszaadja a mobilt a tulajdonosnak. 

Egy tolvaj 2024 áprilisában, tíz nap leforgása alatt háromszor is megjelent esténként egy szegedi bevásárlóközpont üzletsorán. Drótból hajlított eszközével egy mobiltelefon-szaküzletből több készüléket lopott el úgy, hogy azokat az üzletet lezáró rácson kiügyeskedte, majd az áruvédelmi zsinórról letépte. Annyira bejött neki ez a módszer, hogy egy másik boltból egy a pénztárgépet is kihúzott így. A férfi összesen 735.000 Ft értékben lopott el telefonokat, míg a kasszából 25.000 Ft készpénzt vitt el.  

Néhány évvel ezelőtt két kamasz rabolt ki három másik fiatalt Miskolcon. Egy hangszórót vettek el tőle, melyet herbálra cseréltek. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!