Magyar Péter a Szent Imre kórházban is hazudott

Vágólapra másolva!
Magyar Péter azt állította, szakdolgozóhiány miatt szünetelt a betegfelvétel a Szent Imre kórházban, ezzel szemben a valóság és az igazság a következő: aznap (és az előző napokon) olyan erős hőhullám volt, hogy különböző szívbetegekkel egyszerűen megtelt a belgyógyászat, így és ezért másnap reggelig szünetelt a betegfelvétel - írta Bayer Zsolt.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzetben megjelent véleménycikkben Bayer Zsolt arra hívta fel a figyelmet, hogy Magyar Péter odament a Szent Imrébe, és arról beszél, hogy „nővérszakdolgozó-hiány miatt” szünetel a betegfelvétel. Ezzel szemben a valóság és az igazság a következő: aznap (és az előző napokon) olyan erős hőhullám volt, hogy különböző szívbetegekkel egyszerűen megtelt a belgyógyászat, így és ezért másnap reggelig szünetelt a betegfelvétel. Ám a mentők minden egyes beteget átszállítottak vagy a Dél-pesti Centrumkórházba, vagy valamelyik másik ügyeletes kórházba, tehát egyetlenegy beteg sem maradt ellátatlanul. S hogy mindez miképpen volt lehetséges egyáltalán? Úgy, hogy a mentőszolgálatnál rendelkezésre áll a megfelelő mennyiségű esetkocsi. S miért áll rendelkezésre? Azért, mert

ez a kormány ezeregyszáz (1100) mentőautót szerzett be, lecserélte az összes régit és bővítette a flottát. De vajon mennyivel bővítették ezt a flottát a Gyurcsány- meg a Bajnai-korszakban? Mondom: nulla, azaz nulla darab gépkocsival. 

De azért akkor is történt intézkedés, méghozzá ez: akkoriban törvény szabályozta, hogy egy mentőautó mennyi ideig futhat, mennyi ideig lehet használatban. A törvény akkor ezt nyolc évben maximálta. Mit csináltak a komcsi-libsik? Felemelték tizenhárom (13) évre a maximum használati időt! - olvasható a cikkben.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!