A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
2
Ezüstérem
2
Bronzérem
2

Magyarországot a békepárti álláspontja miatt akarják belepréselni a háborúba a zsarolással

Békemenet, Békemenet2024, tizedik Békemenet, 2024.06.01, Budapest, OrbánViktor, Orbán, Viktor,
Fotó: Ladóczki Balázs - Origo
Vágólapra másolva!
Minden jel arra utal, hogy az ukránokon keresztül Brüsszel beleegyezésével zsarolják a békepárti Magyarországot és Szlovákiát. A háborúpárti erők zsarolással akarják belepréselni hazánkat a háborúba.
Vágólapra másolva!

Az Igazság órájában, az Alapjogokért Központ (AK) és a Hír FM közös műsorában Dornfeld László, az Alapjogokért Központ vezetője elmondta:

Nem nehéz összerakni, hogy itt a békepárti álláspontja miatt zsarolják Magyarországot, és bele akarják kényszeríteni abba, hogy a fegyverszállításokba beálljon.

 

 Barátság I. kőolajvezeték
A Barátság I. kőolajvezeték a szlovák Transpetrol kőolajszállító vállalat kistompai átemelő állomásánál 
Fotó: MTI/Komka Péter 

Az elemző mindezt arról szólva mondta, hogy  Ukrajna az olajszállítások leállításával fenyeget a Barátság kőolajvezetéken Magyarország és Szlovákia felé. Dornfel szerint nem szabad elfelejteni, hogy mi is történt az Északi Áramlat gázvezetékkel. Mint mondta, ott a mai napig nem derül ki az igazság.

Cseh Tamás Zoltán, a központ energiapolitikai tanácsadója nagyon durva, egyoldalú és a magyar energiabiztonságot súlyosan veszélyeztető lépésnek nevezte a fenyegetést – írja a Magyar Nemzet. A tanácsadó szerint felmerül a kérdés, hogy Ukrajna magától cselekedett-e vagy esetleg a külföldi partnerekkel, az Európai Unióval egyeztetve és jóváhagyásával vitte véghez az akciót. Márpedig véleménye szerint a reakciókból és a válaszokból erre lehet következtetni. 

A Magyar Nemzet cikke szerint Dornfeld László a magyar miniszterelnök békemisszióját diplomáciai bravúrnak nevezte, amelyet nem sok európai kormányfő tudna utána csinálni.

Szerinte Orbán Viktor egy komoly vezető, akivel, ha valamit megbeszélnek, az úgy is lesz. A vezető elemző szerint 2022 márciusa óta nem jártunk ilyen közel a békéhez az orosz–ukrán konfliktusban.  

Cseh Tamás Zoltán meglátása szerint egyre többen ismerik fel, hogy a béke európai versenyképességi kérdés. A szankciós politika teljesen eredménytelen volt. Véleménye szerint ez jól látható a megnövekedett energiaárakban, aminek következtében az európai gazdasági teljesítőképesség szépen lassan csökken. A versenyképesség csökkenésével nem lehet az európai jólétet fenntartani  – mondta az Alapjogokért Központ energiapolitikai tanácsadója.  

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!