A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Már több mint tízezren követelik a Margit hídi kőkoronák keresztjeinek helyreállítását

Vágólapra másolva!
Egyre többen követelik a Margit hídi kőkoronák keresztjeinek helyreállítását, már több, mint hatezren írták alá az ezzel kapcsolatos petíciót. A kezdeményezők felszólították Karácsony Gergelyt, hogy sürgősen lépjen az ügyben. Különösen visszás, hogy a miközben a főváros 200 milliós jutalmat adott a budapesti cégvezetőknek, ebben a szimbolikus ügyben nem lépett eddig.
Vágólapra másolva!

Megdöbbenésünket fejezzük ki, hogy a főváros vezetése egy teljes év leforgása alatt nem volt képes helyreállítani nemzeti jelképünk ábrázolásait Budapest egyik legforgalmasabb pontján - olvasható a petícióban, amelyben a kezdeményezők azt követelik Karácsony Gergelytől és a főváros vezetésétől, hogy ne várjanak tovább, és állítsák helyre a letört kereszteket a Margit híd kőkoronáin. 

Az akciót eddig több mint tízezren támogatták aláírásukkal. 

Emlékezetes, hogy a kőkoronákat tavaly rongálták meg ittas fiatalok. Az elkövetőket később beazonosították és pénzbüntetésre ítélte őket az ügyészség. Az egyik elkövető 360 680 forint, a másik pedig 72 136 forint kárt okozott. A gyorsított eljárásban bíróság elé állított két férfi elismerte bűnösségét, megbánta tettét és jelezte szándékát az okozott kár megtérítésére. A bíróság az elsőrendű vádlottat 300 ezer forint, a másodrendű vádlottat pedig 240 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. 

A Metropol megjegyzi, hogy Karácsony Gergely tehát a kárként megállapított minimális összeget sem fordította a kőkoronák helyreállítására, ez összesen csupán 432 816 forint lett volna. A lap hozzátette, hogy "fél, de néhány millió forint sem küldte volna padlóra a Karácsony-féle, csőd közelben táncoló fővárost, mégsem rendelte el a Városháza a Margit hídi kőkoronák helyreállítását. Vélhetően a főpolgármester és a DK-s vezetés számára fontosabb volt például a főpolgármester saját könyvének kiadása vagy a hitelből kifizetett Gyurcsány-emberek 200 milliós jutalmazása is." 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!