Vágólapra másolva!
Meghalt az a 64 éves szabolcsi férfi, akit 13 éves nevelt unokája mellbe rúgott.
Vágólapra másolva!

Meghalt egy 64 éves férfi a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében, a Kisvárdai járásban található Szabolcsveresmarton, miután nevelt unokája, egy 13 éves kiskorú lány, mellkason rúgta. A tragédia még augusztus 24-én történt.

Az incidens közvetlen előzménye az volt, hogy a gyerek nevelőapjának az édesapja nem engedte meg nevelt unokájának, hogy az cseteljen. 

A Ripost információi szerint a tinit először nevelőapja próbálta rendre utasítani, ám a gyerek nem hallgatott rá, és a tiltás miatti dühében tombolni kezdett. Ezt követően lépett fel a nagyapa, aki meg is ütötte a lányt. A kamasz válaszként dühében mellkason rúgta a nagyapát, aki összeesett a támadástól. Bár először még felállt a földről, de utána megint összerogyott. A család azonnal mentőt hívott, ám a 64 éves férfi életét a kiérkező segítség sem tudta megmenteni.

LB_20240807_sajttaj_0034
Halált okozó testi sértés miatt nyomoz a rendőrség (illusztráció)
Fotó: Ladóczki Balázs - Origo 

Ennél pontosabban egyelőre nem ismert, pontosan mi történt a tragédiát megelőző percekben, és egyelőre az sem bizonyos, hogy a nagyapa a nevelt unokájától érkező, mellkasát érő rúgás miatt halt meg, csupán az, hogy halála közvetlenül ezt követően történt.

A lap úgy tudja, hogy a 13 éves gyereket az általános iskolásban is "problémásnak" ismerték, olyannak, aki gyakran viselkedett agresszívan másokkal. A most történtek közvetlen előzménye állítólag az volt, hogy házukban, ahol családjával lakott, nem engedték meg neki, hogy internetezzen, illetve a barátaival cseteljen.

A rendőrség az ügyben halált okozó testi sértés miatt indított nyomozást.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság halált okozó testi sértés bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt folytat nyomozást, gyanúsítotti kihallgatásra nem került sor. A nyomozás érdekeire tekintettel bővebb tájékoztatást nem áll módunkban adni

– közölték a lappal.

A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja a történteket, legfőképp azt, van-e összefüggés a rúgás és a haláleset bekövetkezése között. A vizsgálat eredményeiről későbbre várható tájékoztatás.

A településen a hatóságok nagyjából két éve egy dílert füleltek le egy összehangolt akció keretében.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!