Valóban ki kell tiltani a mobiltelefonokat az iskolákból?

Vágólapra másolva!
Déri Stefi politikai kommentátor Szűts Zoltánt, média és digitális pedagógia kutatót, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Pedagógiai Karának dékánját kérdezte azzal kapcsolatban, hogy valóban ki kell tiltani a mobiltelefonokat az iskolákból?
Vágólapra másolva!

Jó ötlet kitiltani a mobiltelefonokat az iskolákból, vagy csak túlzott szabályozásról van szó? Azt tudjátok, hogy fél Európa - elsősorban Nyugat-Európa - már kitiltotta a mobilokat az oktatási intézményekből? Ahogy ezek az eszközök egyre inkább a mindennapjaink részévé válnak, érdemes feltenni a kérdést: milyen hatással vannak azok a diákokra az iskolában? Sokan, különösen a liberális véleményformálók és politikusok azt mondják, hogy a telefonok a diákok mindennapjainak nélkülözhetetlen részei. Így van ez? És hol a határ? 

- teszi fel kérdéseit Déri Stefi, aki az alábbi videóban beszélgetett a témáról szakértővel.

A tartalomból:
00:00-02:00 A kitiltás a megoldás? 

02:01-07:34 Milyen hatása van a diákokra a mobilhasználat? 

07:35-09:33 A felmentett igazgató esete

09:34-14:52 Az okoseszközöknek haszna is van? 

14:53-17:30 Laptop, tablet és tanóra 

17:31-20:22 Emberi kapcsolatok vs. mobiltelefon 

20:23-22:29 Van-e hatása az online bántalmazásra? 

22:30-24:08 Tanácsok tanórákra

Ahogyan azt az Origo is megírta, felmentették a mobiltelefonos tiltást be nem tartó iskolaigazgatót. A VII. kerületi Madách Imre Gimnázium ragaszkodott volna az eddigi, az okostelefonok és iskolai tabletek használatát már korlátozó saját szabályaihoz, és nem vette volna el a telefonokat.

A jogszabály egyébként az általános iskolákra 1–8. évfolyamig, a gimnáziumokra 5–12. évfolyamig, valamint a szakgimnáziumokra 9–13. évfolyamig vonatkozik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!