A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNMagyarország
14:00VízilabdaMagyarország-Ausztrália
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Franciaország
NyílNyíl

Nagy érdeklődés övezte a negyedik MCC Fesztet Esztergomban

szijjártó péter
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) és Szalai Zoltán, az Mathias Corvinus Collegium (MCC) főigazgatója, a Mandiner című hetilap lapigazgató-főszerkesztője a Szemmagasságban - a magyar külpolitika kihívásai címmel rendezett panelbeszélgetésen a MOL Nagyszínpadon, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) által szervezett MCC Feszten, Esztergomban 2024. augusztus 3-án
Fotó: MTI/Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Negyedik alkalommal rendezték meg Esztergomban az MCC Fesztet. 300 előadó, 100-nál is több szakmai program, több mint 40 zenei esemény és 150 kiállító vett részt a fesztiválon. A rendezvény országunk egyik legjelentősebb nemzetközi intellektuális seregszemléjévé és nívós könnyűzenei programjává nőtte ki magát.
Vágólapra másolva!

Hatalmas siker volt az immár negyedik alkalommal Esztergomban megrendezett MCC Feszt. 300 előadó, 100-nál is több szakmai program, több mint 40 zenei esemény és 150 kiállító az Edu sétányon – írja a Magyar Nemzet.  A Mathias Corvinus Collegium fesztiválján közel 49 ezer látogató fordult meg. Mint kiemelik: ez rekordnak számít a fesztivál eddig történetében.

Esztergom, 2024. augusztus 3. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) és Szalai Zoltán, az Mathias Corvinus Collegium (MCC) főigazgatója, a Mandiner című hetilap lapigazgató-főszerkesztője a Szemmagasságban - a magyar külpolitika kihívásai címmel rendezett panelbeszélgetésen a MOL Nagyszínpadon, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) által szervezett MCC Feszten, Esztergomban 2024. augusztus 3-án. MTI/Kovács Attila
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Szalai Zoltán, az Mathias Corvinus Collegium (MCC) főigazgatója, a Mandiner című hetilap lapigazgató-főszerkesztője a Szemmagasságban - a magyar külpolitika kihívásai címmel rendezett panelbeszélgetésen a MOL Nagyszínpadon, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) által szervezett MCC Feszten, Esztergomban Fotó: MTI/Kovács Attila

A lap kiemeli: az MCC rendezvénye Magyarország egyik legjelentősebb nemzetközi intellektuális seregszemléjévé és nívós könnyűzenei programjává nőtte ki magát. A fesztiválon számos hazai és külföldi szaktekintély, közéleti személyiség, akadémikus szólalt fel. Idén rengeteg, 120 külföldi előadó, több mint 30 országból fogadta el a szervezők meghívását a fesztiválón való részvételre.

Sebastian Kurz, korábbi osztrák kancellár, Ján Figel, korábbi szlovák miniszter, európai uniós biztos, valamint Orbán Balázs, az MCC kuratóriumi elnöke, a miniszterelnök politikai igazgatója és Szalai Zoltán, az MCC főigazgatója a legutóbbi európai parlamenti választásokat elemezték. Bóka János, európai ügyekért felelős miniszter, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ismertették a kormány stratégiáját.

A Magyar Nemzet szerint Chris Rufo, a harvardi plágiumbotrány kirobbantója, a Manhattan Institute vezető munkatársa hazánk bevándorláspolitikáját méltatta. Peter Frankopan, brit történész az elkövetkező 10 év geopolitikai jelentőségéről szólt, míg Dr. Schwab Richárt, gasztroenterológus hazánk táplálkozási szokásainak hatásairól beszélt.

Ezeken túl izgalmas viták zajlottak a Magyarországra érkező külföldi tőkebefektetésről, a konzervatív oktatásról, az olimpiai játékok megrendezésének témaköréről és az újságírás helyzetéről is.

Mindezek mellett az Edu sétányon, mindhárom nap hömpölygő tömeg volt kíváncsi az MCC képzési programjaira, intézeteire, partnereire, illetve az együttműködő diákszervezetekre. Az ?MCC feszten fellépett Ákos, Majka, az Ivan & The Parazol, a Tankcsapda és még sokan mások. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!