A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNKovács Richárd
17:38ÖkölvívásRichard Kovacs-Sofiane Oumiha
HUNMagyarország
21:05VízilabdaMagyarország-Japán
HUNMagyarország
22:03ÚszásSzabad 4 x 200m
NyílNyíl

Nyolcvan éve született Andy Vajna, tiszteletére a mai napot emléknappá nyilvánították

Vágólapra másolva!
1944. augusztus 1-én, 80 éve született Andy Vajna. A Magyar Hollywood Tanács (MHT) augusztus 1-ét Andy Vajna-emléknappá nyilvánította.
Vágólapra másolva!

Bokor Balázs, az MHT elnöke szerint Andy Vajna nagyon sokat tett, hogy Magyarország újra a világ filmes élvonalába kerüljön, és a magyar film visszanyerje a közönségét. 

Úgy tekintett a magyar filmszakmára, hogy ő ennek az országnak - abból, amit tanult sok-sok év alatt, sok-sok film után, sok-sok filmszakmai területen - visszaadhat valamit. Vissza is adott. 

A Magyar Hollywood Tanács Andy Vajna emléknapja

Posted by Magyar Hollywood Tanács / Hungarian Hollywood Council on Thursday, August 1, 2024

Az emléknapon a Tanács egész napos online megemlékezés tart a híres producerről, volt filmügyi kormánybiztosról, aki méltán írta be magát a hollywoodi filmtörténelembe és a magyar film történetébe is.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy ma lenne 80 éves Andy Vajna. Andy Vajna minden bizonnyal egy jó szivarral és egy nagyszabású partival ünnepelné, hogy augusztus 1-jén betölti a nyolcadik X-et, ám a neves producer és filmmogul már nem érhette meg ezt a kerek évfordulót, 2019 januárjában meghalt.

A Bors munkatársa közvetlenül Andy születésnapja előtt járt a temetőben, hogy megnézze, milyen állapotban van a filmmogul jellegzetes, oroszlános síremléke, amin egy filmtekercs is látható. A fotókat ITT találja.

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!