Háromszáz liter pancsolt szeszt talált a NAV egy budapesti zöldségesnél

Több mint háromszáz liternyi pancsolt szeszt találtak egy budapesti zöldségesnél.
Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Vágólapra másolva!
Költségvetési csalás bűncselekmény miatt is felelnie kell egy budapesti zöldség- és gyümölcskereskedőnek, akinél több mint háromszáz liter pancsolt párlatot találtak a pénzügyőrök - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

A pénzügyőrök egy ellenőrzésen találták meg a különböző kiszerelésű műanyag flakonokban, tartályokban és kannákban tárolt 346 liter szeszes italt.

A csomagolásokon kézzel írt feliratok jelezték az adott termék ízét (barack, körte, meggy, eper, dió, alma, ribizli, kajszibarack); a polcokon aromákat is találtak.

Pancsoló gyümölcskereskedő🍓🍐🍑 Költségvetési csalás bűncselekmény miatt is felelnie kell, annak a zöldség- és...

Posted by Nemzeti Adó- és Vámhivatal on Wednesday, August 28, 2024

A zamatot feltehetően nem vagy nemcsak a gyümölcsök adták, hanem a polcokon sorakozó aromák is. A férfi a termékek származását semmilyen irattal vagy dokumentummal nem tudta igazolni. 

A pénzügyőrök a több mint 1,3 millió forint értékű, ismeretlen eredetű alkoholterméket lefoglalták és jövedéki törvénysértés, valamint költségvetési csalás miatt indítottak eljárást - áll a közleményben.

Veszélyes lehet a fogyasztásuk

Korábban beszámoltunk arról, hogy legalább 44 ember halt meg pancsolt szesztől Törökországban. Az országban folyamatosan nő az alkohol ára az adóemelések miatt, így az emberek alternatív megoldásokkal próbálkoznak.

Tizenhét ember halt meg Oroszországban is pancsolt szesz miatt: az áldozatok tiszta etanolt ittak. Volt, akinek a szervezetében a halálos mennyiség ötszörösét mutatták ki. 

Legalább 22-en meghaltak, sokan kórházba kerültek illegálisan készített szesz fogyasztása miatt a kelet-indiai Bihar államban is.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!