Kirabolta ismerősét, miután az szívességet tett neki

Vágólapra másolva!
Balmazújvárosban sétált két férfi, mikor egy ismerősük kocsival a környékre hajtott. A férfiak megkérték ismerősüket, hogy vigye el őket a város egyik pontjára. Az ismerős ezt meg is tette, azonban mikor a helyszínre értek, az egyik férfi felkapta barátja pénztárcáját, majd összeverekedett ismerősével, akitől végül több tízezer forintot lopott el.
Vágólapra másolva!

Május 6-án este 9 óra körül két férfi Balmazújvárosban sétált, mikor észrevették, hogy közeledik feléjük egy kocsi. Az egyik férfi felismerte, hogy ismerőse ül az autóban, ezért megállította és arra kérte, hogy vigye el őket a város egy másik részére. A férfi ismerőse belegyezett a fuvarba, ezért az egyik férfi beült előre, míg a másik a jobboldali hátsó ülésen utazott. 

Miután a férfiak a megadott helyre értek, a sofőr megkérte a két férfit, hogy szálljanak ki az autóból, ám azok úgy tettek, mintha meg se hallanák ismerősük kérését. Ekkor a sofőr kiszállt a kocsiból, és kinyitotta a hátsó ajtót és ismételten felszólította ismerősét, hogy szálljon ki az autóból.

Az ismerős férfi ekkor észrevette, hogy a sofőr az autóban a két első ülés között hagyta a pénztárcáját, ezért azt eltette és kiszállt az autóból.

 A sofőr észrevette, hogy ismerőse ellopta a tárcáját, ezért vissza akarta venni az értékeit, de ismerőse nem hagyta neki, és a mellkasánál fogva meglökte. 

Az ismerős férfi ezután kivett a pénztárcából 70.000 forintot, majd azt a benne lévő iratokkal, bánkártyával együtt a kocsi közelében eldobta, és elindult.

 A sofőr a férfi után ment, és kérte vissza a pénzét, de ekkor a tolvaj verekedni kezdett az ismerősével, akit úgy meglökött, hogy az a földre esett.

Ezután a tolvaj elmenekült. 

A 70.000 forintot a rendőrség lefoglalta, amiből 40.000 forint térült meg. 

Az ügyészség a többszörösen visszaeső tolvaj ellen, rablás, közokirattal való visszaélés, és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés miatt emelt vádat. Ezért az ügyészség azt javasolja, amennyiben a férfi beismeri tettét és lemond a tárgyalás jogáról, a bíróság ítélje 7 év fegyházbüntetésre. 

pénztárca
A Kép illusztráció!
Fotó:  Pixabay.com 

Szeptemberben pedig egy férfi késő este Kecskemét belvárosában sétált, mikor észrevette, hogy az egyik étterem teraszán valaki őrizetlenül hagyta a telefonját. Ezért a 280 ezer forint értékű mobilt elvette az asztalról, és egy bokor alá rejtette.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!