A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Folyamatosan keresik a rendőrök a Dunába esett bulizókat

Vágólapra másolva!
Csütörtök hajnalban több ember is az Erzsébet hídnál, az Ördög-árok kifolyónál szórakozott, amikor a vihar miatt rengeteg esővíz áramlott ki onnan, ami több embert is a Dunába sodort.
Vágólapra másolva!

A rendőrök eddigi információi szerint minden bulizó fiatal megvan, mindenki kijutott a Dunából, de 

a biztonság kedvéért továbbra is pásztázzák a folyót a vízirendőrök 

– írja a BRFK a közösségi oldalán

Ahogy beszámoltunk róla, csütörtökön hajnalban több fiatal is az Erzsébet híd budai oldalán, az Ördög-árok kifolyónál bulizott, amikor a vihar miatt rengeteg esővíz áramlott ki onnan. A víz többeket a Dunába sodort. A rendőrök és a tűzoltók azonnal a helyszínre mentek és átkutatták a partszakaszt, a vízirendőrök pedig a Dunát. 

Azok, akik a Dunába estek, sikerült önerejükből kiúszniuk onnan, és egyelőre nincs arról információ, hogy bárki eltűnt volna. A kihallgatott 30 ember közül egy sem jelezte, hogy valaki hiányzik. 

A viharban három ember sérült meg, őket a mentők kórházba vitték. A rendőrök a történtek tisztázása miatt foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt indítottak nyomozást. 

Ahogy korábban megírtuk, egy járókelő és a budapesti vízirendőrök gyors segítsége ezúttal is életet mentett. A Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz 2023. szeptember 26-án 23 óra 39 perckor érkezett bejelentés, miszerint egy XIII. kerületi stégnél egy nő segítségért kiabál a Dunából. A vízirendészeti rendőrkapitányság járőrei azonnal a megadott helyre siettek. Azt látták, hogy a nő a stégbe kapaszkodik, a stégről pedig egy férfi tartja őt, hogy el ne vigye a sodrás.

Július 1-jén strandolás közben három ember tűnt el Tokaj térségében a Tiszánál. Az eltűntek keresésében a borsodi rendőrök és a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai és a társszervek is részt vettek. A keresés hamar eredményt hozott, július 2-án, kedden megtalálták az eltűnt fürdőzőket, akiknek csak a holtteste került elő. Egy 17 éves fiú és egy 16 éves lány mellett, valamint egy 49 éves férfi is a vízbe fulladt. Ahogy az később kiderült, a személyes holmijukat és egyikük kutyáját járókelők találták meg, akik azonnal értesítették a rendőröket. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!