A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
3
HUNMagyarország
18:00VízilabdaGreece-Hungary
HUNLosonczi Dávid
19:55BirkózásTurpal Bisultanov-David Losonczi
NyílNyíl

Következetesség Soros-blog módra: most a kötelező szűréseket támadják, korábban annak hiányát

A rendszeres vizsgálattal időben felfedezhetők a diabéteszes retinopátia korai jelei
Fotó: Trend Optika
Vágólapra másolva!
Soros György blogoldala korábban kevesellte a szűrések számát, most viszont a kötelező szűrések körének bővítési lehetőségét támadja.
Vágólapra másolva!

Az Országgyűlés idén júniusban jogszabálymódosítást fogadott el, amely a jövőben lehetőséget biztosít a kötelező szűrővizsgálatok körének bővítésére. Soros György (egyik) előretolt hazai (sajtó)helyőrsége, a 444.hu szinte azonnal támadás alá vette a közegészség javítását célul kitűző változtatásokat, holott a balliberális propaganda-portál korábban éppen a szűrések alacsony számára hivatkozva támadta elfogultan a kormányzatot – írta a tuzfalcsoport.blogstar.hu.

Mindez újabb ékes bizonyítéka annak, hogy a balliberális szócső kizárólag egy dologban ismer következetességet: akármit is tegyen a nemzeti kormány, azt lelkiismeret-furdalás nélkül bírálni kell, hiába szolgál az bármilyen közérdeket.

Írásuk szerint - bár sok részlet még egyáltalán nem ismert -, már most sokan tiltakoznak a szűrővizsgálatok kötelezővé tétele ellen. Az írás szinte kritika nélkül közli a tiltakozók egészségügybe és az orvosi hivatásba vetett közbizalom rombolására alkalmas, számos valótlanságottartalmazó, áltudományos véleményét.

Többek között, hogy:

• „A törvénymódosítás invazív, fájdalmas és kockázatos egészségügyi szűréseket kíván kötelezővé tenni Magyarországon”.

• „A kötelező egészségügyi szűrések komoly […] kockázatokat hordoznak magukban”.

• „Sokan (nők és férfiak egyaránt) az idegen orvos által, nem ritkán durván, fájdalmat okozva, lekezelő stílusban végzett intim vizsgálatokat gyakran a szexuális erőszakhoz hasonló, traumatizáló élményként élik meg”.

• „A kormány félelemkeltő, kiszolgáltatottság irányába mutató, erőszakos lépéseket tesz”. 

Természetesen a 444 azonban nem mulasztja el annak a lehetőséget, hogy - amennyiben a kormány lejáratásáról van szó -, ezeknek az áltudományos hangoknak is teret biztosítson. Éppen ezért idézi az oltásellenes mozgalom egyik fő alakja, „Doktor Gödény” Facebook-posztját is, amelyben a férfi egy ismert oltásellenes ügyvédnek a törvényjavaslatot benyújtó kormány tagjaival, az azt megszavazó országgyűlési képviselőkkel és a köztársasági elnökkel szemben tett feljelentését népszerűsíti.

Pedig ezt megelőzően Soros-blogja még azért támadta a kormányt, mert keveselte a szűrések számát. 2019 novemberében például, „Életeket menthetnének a százmilliókért vásárolt szűrőbuszok, mégis parkoltatják őket”címmel jelentetett meg cikket, amelyben a portál számos, a mostani álláspontjával merőben ellentétes állítást fogalmazott meg:

  • „[…] idén alig használták a kormány által rendelt egészségügyi szűrőbuszokat. Pedig nem voltak olcsók, összesen több mint egymilliárd forintba kerültek.”
  • „[…] nagy szükség lenne rájuk, hiszen magyarok tömegei halnak meg olyan betegségekben, amik megelőzhetők lennének.”
  • „[…] érthetetlen, miért nem használják gyakrabban a […] buszokat.”
  • „Az alig üzemelő általános szűrőbuszok pont arra lennének jók, hogy kiszűrjék az ilyen betegségeket. Ráadásul a szegény településeken élő, alacsony iskolázottságú emberek különösen nehezen jutnak el szűrővizsgálatokra, sok helyen háziorvos sincs, amin segíthetne egy jól működő, házhoz vitt prevenciós program.”
  • „A mammográfiás szűrőbuszok is sokat tehetnének azért, hogy időben felismerjék a mellrákot […].”

Hovatovább a 2019 decemberében közölt írásában ismételten folytatta lejárató kampányát a Soros-blog, és ekkor már a közérdekű adatigénylés eszközét is bevetve kevesellte a szűrőbuszok használatát, kijelentve, hogy „fontos lenne, hogy ha már vannak ilyen buszaink, gyakrabban használjuk őket, hiszen akár életeket is menthetnének”.

A teljes írást itt olvashatják. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!