A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A Szent István-ünnep alkalmából újra lobogni fog a nemzet lángja

Vágólapra másolva!
A Szent István-ünnep alkalmából újra lobogni fog a piros, fehér és zöld lángokból álló tűzzászló, a Nemzet Lángja Budapesten.
Vágólapra másolva!

Az augusztus 20-i ünnepre történő felkészülésre, elcsendesedésre, magunkba szállásra, lelki összetartozásra, elmélkedésre, a hazáért elmondandó, közös imára lehetőséget adó eseményre kerül sor, Szent István király ünnepének előestéjén a budapesti Szabadság téren - közölte az MTI-vel az 56 Lángja Alapítvány.

Az eseményen Zétényi Zsolt mond köszöntő beszédet. "A lángok meggyújtását követően jeles művészek közreműködésével "üljük" körbe a Nemzet Lángját.

Különös aktualitást, jelentőséget ad az eseménynek hazánk Európai Uniós elnöksége, melynek köszönhetően a Szent István-i gondolatok élednek újra Európa-szerte, vagy ha tetszik, ezen gondolatok megóvásának, újraélesztésének programjával valósulhat meg Európa visszafoglalása"

- tudatta az 56 Lángja Alapítvány. Hozzátették:

"A nemzeti színek és a nemzeti ünnepek régi magyar, s ma is élő törvényeink szerint is elválaszthatatlanok egymástól. Ezt fejezi ki majd a nemzeti zászló felvonása a Kossuth téren augusztus 20-án reggel, s erről szól az épületek fellobogózása, s szándékunk szerint erre ad lélekerősítést, nyújt emelkedett élményt előző esti rendezvényünk".

Az augusztus 20-i programsorozatról pedig a linkre kattintva olvasható bővebben!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!