A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNVég Zsombor
12:10CselgáncsNikoloz Sherazadishvili-Zsombor Veg
HUNMagyarország
12:16ÚszásSzabad 4 x 200m
HUNMagyarország
14:00KézilabdaSpanyolország-Magyarország
HUNHámori Luca
16:18ÖkölvívásAnna Hamori-Marissa Williamson
HUNKovács Richárd
17:38ÖkölvívásRichard Kovacs-Sofiane Oumiha
HUNMagyarország
21:05VízilabdaMagyarország-Japán
NyílNyíl

Magyar rendőrre támadt egy migráns a szerb-magyar határon

Vágólapra másolva!
Tavaly nyáron egy szír migráns illegálisan jött át a szerb-magyar határon, majd egy magyar rendőrre támadt és a társait is arra buzdította, hogy tegyék ugyanazt. A bíróság elő fokon ítéletet hozott az ügyben, azonban ezt a Fellebbviteli Főügyészség aránytalanul enyhének tartotta, így a tárgyalás folytatódik.
Vágólapra másolva!

2023. július 6-án a késő esti órákban egy migráns csoport jelent meg a szerb-magyar határon, közülük egy szír férfi pedig egy létra segítségével átmászott a magyar oldalra, ahol egy magyar rendőrrel találta magát szemben, akit először akadályozott az intézkedésben, majd dulakodásba keveredett vele. A vita odáig fajult, hogy a szír férfi azzal fenyegette a rendőrt, hogy megöli és ennek a megvalósításának az érdekében megpróbálta elvenni a rendőr szolgálati fegyverét. Mindeközben pedig arra buzdította a többi, a határ szerb oldalán lévő, migránst, hogy támadják meg ők is a rendőrt. Erre a csoportból többen köveket és téglákat kezdtek el dobálni az intézkedni próbáló rendőr felé. A támadásnak csak az vetett véget, hogy a rendőr két társa is a helyszínre érkezett. 

Az ügyben az elsőfokon eljárt Szegedi Törvényszék a bűnösségét beismerő szír férfit 4 év 2 hónap börtönbüntetésre és 8 év Magyarország területéről történő kiutasításra ítélte. Ez ellen az ügyészség súlyosbításért, a szír férfi és a védője pedig enyhítés érdekében fellebbezett. 

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az ügyészségi fellebbezést fenntartotta, a védelmi fellebbezéseket azonban elutasította, a nem jogerős ítélet megváltoztatására tett indítványt, mert álláspontja szerint a törvényszék által kiszabott szabadságvesztés és kiutasítás aránytalanul enyhe, ezért nem alkalmas a büntetési célok elérésére.

szerbmagyarhatár
Szerb-magyar határszakasz
Fotó: Csudai Sándor - Origo

Korábban arról írtunk, hogy felborult egy 50 migránst szállító furgon pénteken Szerbia délnyugati részén, és több mint 30-an megsérültek. Az eset a bolgár határ közelében fekvő Pirot és Nis közötti autópályán, Bela Palanka térségében történt, helyi idő szerint délelőtt pénteken 10 óra körül. A hivatalos információk szerint a furgonban mintegy 50 utas tartózkodott, közülük 30-an megsebesültek. A sérülteket azonnal kórházba szállították, közülük 21-en súlyosabb sérüléseket szenvedtek el. 

Azt is megírtuk, hogy egy külföldi embercsempész Ausztriába akart szállítani 35 migránst. Amikor a sofőr az autópályán Budapest irányába indult, a rendőrök felfigyeltek rá, majd megpróbálták megállítani, azonban az autó sofőrje nem állt meg, helyette inkább ámokfutásba kezdett. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!