A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Szijjártó Péter: Magyarország továbbra is globális sportnagyhatalom

Vágólapra másolva!
Magyarország továbbra is globális sportnagyhatalom, a világ 95. legnagyobb népességű országaként tizennegyedikek lettünk az olimpia éremtáblázatán - írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán.
Vágólapra másolva!

A miniszter bejegyzésében emlékeztetett rá: vasárnap véget ért a párizsi olimpia, "amely alapvetően meghatározta az elmúlt két-két és fél hetünket", mert "naponta izgultunk a magyar sportolókért és együtt örültünk vagy éppen szomorkodtunk, bosszankodtunk velük". 

A tárcavezető szerint az elmúlt két-két és fél hétnek számos tapasztalata és tanulsága volt. 

Ezek közül az egyik legfontosabb, hogy Magyarország továbbra is globális sportnagyhatalom

- írta, megjegyezve, az éremtáblázaton Magyarország a világ 95. legnagyobb népességű országaként tizennegyedik lett, "európai összevetésben hatodikak, Közép-Európában utcahosszal első". 

Nálunk sokkal nagyobb, népesebb, gazdagabb és erősebb országok is csak bottal üthetik a nyomunkat

- jegyezte meg. 

Szijjártó Péter szerint az olimpiai éremtáblázat első 10-12 helye "általában ki van bérelve a világ legnagyobb és legerősebb országai számára", "mindig itt van az összes G7-es, Kína, Korea, Ausztrália - s persze az oroszok, ha indulhatnak". 

Hozzátette: "az igazi verseny innen indul, s ennek a versenynek mi idén is az élén végeztünk Új-Zéland, Üzbegisztán és Spanyolország társaságában". Mint írta, összesen 15 ország volt képes legalább öt aranyat nyerni, "köztük mi, magyarok". "Dicsőség minden szinten" - jegyezte meg és megköszönte a sportolóknak és a felkészülésüket segítő szakembereknek, "hogy újfent dicsőséget hoztak Magyarországnak.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!