Szijjártó Péter fontos bejelentést tett a paksi bővítésről

Szijjártó Péter Barcson.
Fotó: Facebook / Szijjártó Péter
Vágólapra másolva!
Telefonon egyeztetett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Alekszej Lihacsovval, a Roszatom vezérigazgatójával - közölte közösségi oldalán a külgazdasági és külügyminiszter.
Vágólapra másolva!

Hétfőn telefonon egyeztetett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Alekszej Lihacsovval, a Roszatom vezérigazgatójával abból az alkalomból, hogy a paksi beruházás ismételten fontos mérföldköveken jutott túl. Az ötös blokk nukleáris szigete alatti talajszilárdítási munkálatok eredményesen befejeződtek, így megkezdtük a hatos blokk nukleáris szigetének talajszilárdítását is - tette hozzá. 

Mindezekkel párhuzamosan zajlik a teljes talajkiemelés munkálatainak előkészítése, a kijelölt alvállalkozó folyamatosan vonul fel a területre, így szeptember közepén kezdetét veheti a teljes talajkiemelés is.

Már 24 ezer cölöp került le a földbe a talaj-előkészítési munkák során, így a szükséges cölöpök kis híján egyharmada már a helyén van - írta Szijjártó. 

A Roszatom vezérigazgatójával áttekintettük a következő hetek fontos feladatait, melyek szükségesek ahhoz, hogy a beruházás tovább gyorsuljon, a helyszínen már több mint ezren dolgoznak és ez a szám jelentősen növekedni fog a következő időszakban.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!