A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Újabb fejlemények a kisfiút felrúgó karateedző ügyében

Vágólapra másolva!
Akkorát rúgott egy kisgyerekbe egy gyerekcsoport kísérője, hogy az szinte felrepült és arccal a földre esett. A súlyos gyerekbántalmazás a szolnoki kalandpark munkatársainak tűnt fel, akik július 15-én azonnal értesítették a rendőrséget. A férfit ezután a rendőrök kihallgatták, akinek kiskorú veszélyeztetése miatt kell felelnie. Ráadásul időközben kiderült, hogy a karateedző több nőt is bántalmazott korábban, ezért azt az ügyet külön eljárásban vizsgálják.
Vágólapra másolva!

Miután a szolnoki kalandpark munkatársai visszanézték a kamerák felvételeit, egy férfira figyeltek fel, aki felrúgta az egyik rábízott hat éves kisfiút, július 11-én délelőtt. Az esetet senki sem jelentette, egészen addig míg a kalandpark dolgozói észre nem vették a biztonsági kamera felvételein.  

A kisfiú arccal a földbe csapódott, majd fekve zokogott fájdalmában. 

A gyerekcsoport nyári programon vett részt a szabadidő-parkban, ahol az agresszív karateedző az egyik kísérő volt. A kalandpark üzemeltetője is megszólalt az ügyben. Ahogy mondta, a gyermekek elleni erőszak minden formáját elítélik, ezért rendőrségi feljelentést tettek - számolt be a Tények. 

Ezután a rendőrök nyomozást indítottak az ügyben, és július 29-én, kiskorú veszélyeztetése miatt kihallgatták a karateedzőt, A. Tibort, az 56 éves nagykátai lakost. 

Az eljárás során beszerzett igazságügyi orvosszakértői vélemény alapján a férfit augusztus 13-án is kihallgatták a nyomozók, és a kiskorú veszélyeztetése bűntett mellett, súlyos testi sértés kíséretével is meggyanúsították. 

A nyomozók augusztus 16-án befejezték a nyomozást, és vádemelési javaslatal elküldték az ügy iratait az ügyészségre. 

Agócs Tibor, kalandpark, Szolnok
Fotó: Origo

A rendőrség a nők ellen elkövetett bűncselekményeket külön eljárásban vizsgálja. Arról is beszámolt az Origo, hogy a TV2-nek egy nő mesélt most az általa átélt borzalmakról, állítása szerint az edző korábban megerőszakolta őt.

Az eset 17 évvel ezelőtt történt, amikor a férfi az edzője volt. Az aktus után halálosan megfenyegette őt az edző.  Ezután több korábbi tanítvány is arról számolt be, hogy az 56 éves sportvezető rendszeresen bántalmazta őket testileg és lelkileg egyaránt. 

Ahogy azt megírtuk, a kisfiút felrúgó A. Tibor elfogadhatatlan nyilatkozatot tett. Azt hazudta, hogy bocsánatot kért a kisfiútól és szinte össze is barátkoztak. Az édesanya elmondta, hogy ez hazugság.  Az egész országot megrázta, hogy a szolnoki kalandparkban az edző akkorát rúgott egy kisgyerekbe, hogy a kisfiú felrepült a levegőbe és arccal a földre esett. A férfi ezt követően pedig teljes nyugalomban elsétál, és hagyja a földön fekve sírni a gyereket 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!