Ezért van papír a tálcás húsok alatt

Vágólapra másolva!
A tálcás húsáruk dobozainak alján egy speciális betét található, aminek több fontos funkciója van.
Vágólapra másolva!

Egy speciális betét van a szupermarketekben vásárolt, műanyag dobozban kínált húsok alatt. A vékony lapocska általában műanyagból vagy nedvszívó cellulózból készül - írja a mindmegette.hu.

Az abszorbens betét használatával a csomagolt hús friss marad, megőrzi minőségét. 

Fő funkciója, hogy felszívja a nedvességet, megőrizze a higiéniát, a frissességet és növelje az esztétikai élményt.

 A hústálcában lévő papír anyaga rendkívül nedvszívó. Elsődleges feladata a húsból kiváló nedvesség, például vér vagy víz felszívása. Ez segít megakadályozni, hogy a folyadék felgyűljön a tálca alján, ami ronthatná a hús minőségét. 

hús,tálca,papír
Képünk illusztráció!
Fotó: Anakumka / Shutterstock/Copyright (c) 2020 Anakumka/Shutterstock.  No use without permission.

Az abszorbens betét csökkenti a baktériumok szaporodásának esélyét azáltal, hogy elvonja a nedvességet.

 Élelmiszer-biztonsági szempontból ez nagyon fontos. A papírdarab ugyanakkor segít megőrizni a hús frissességét, mivel csökkenti a hús közvetlen érintkezését a felgyülemlett folyadékkal, ami hozzájárulhat a termék állagának és ízének romlásához.

Elrejti a kivált nedvességet, ami vizuálisan is vonzóbbá teszi a hústálcát a vásárlók számára.

"Ha csomagolva vásároltad a húst, nem kell kivenned a dobozából. Ez ugyanis már légmentesen le van zárva, így tökéletesen alkalmas arra, hogy lefagyaszd" - áll a cikkben.

Nemrég arról írtunk, hogy miért nem szabad inni ugyanabból a pohárból inni, amit már mások használtak.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!