Egy speciális betét van a szupermarketekben vásárolt, műanyag dobozban kínált húsok alatt. A vékony lapocska általában műanyagból vagy nedvszívó cellulózból készül - írja a mindmegette.hu.
Az abszorbens betét használatával a csomagolt hús friss marad, megőrzi minőségét.
Fő funkciója, hogy felszívja a nedvességet, megőrizze a higiéniát, a frissességet és növelje az esztétikai élményt.
A hústálcában lévő papír anyaga rendkívül nedvszívó. Elsődleges feladata a húsból kiváló nedvesség, például vér vagy víz felszívása. Ez segít megakadályozni, hogy a folyadék felgyűljön a tálca alján, ami ronthatná a hús minőségét.
Az abszorbens betét csökkenti a baktériumok szaporodásának esélyét azáltal, hogy elvonja a nedvességet.
Élelmiszer-biztonsági szempontból ez nagyon fontos. A papírdarab ugyanakkor segít megőrizni a hús frissességét, mivel csökkenti a hús közvetlen érintkezését a felgyülemlett folyadékkal, ami hozzájárulhat a termék állagának és ízének romlásához.
Elrejti a kivált nedvességet, ami vizuálisan is vonzóbbá teszi a hústálcát a vásárlók számára.
"Ha csomagolva vásároltad a húst, nem kell kivenned a dobozából. Ez ugyanis már légmentesen le van zárva, így tökéletesen alkalmas arra, hogy lefagyaszd" - áll a cikkben.
Nemrég arról írtunk, hogy miért nem szabad inni ugyanabból a pohárból inni, amit már mások használtak.