A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNLosonczi Dávid
18:45BirkózásSemen Novikov-David Losonczi
HUNMagyarország
20:35VízilabdaItaly-Hungary
NyílNyíl

Tehetséggondozó programot indít a Libri

Vágólapra másolva!
Libri Talent néven tehetséggondozó programot indít a Libri cégcsoport; augusztustól írói ösztöndíjprogramra pályázhatnak a fiatal, tehetséges szerzők és a könyvszakmában elhelyezkedni vágyók.
Vágólapra másolva!

A Libri Talent azokat a kezdeményezéseket fogja össze, amelyekkel kortárs magyar írók debütálását és a könyvszakma tehetséges szakembereinek képzését támogatják. Kezdősor elnevezésű írói ösztöndíjprogramjukra augusztus 7-től pályázhatnak a pályakezdő szerzők, a Bekezdés nevű oktatási program keretében pedig a könyvszakmában elhelyezkedni vágyók tanulhatnak majd.

A tájékoztató szerint 

a Kezdősor ösztöndíjasai szakmai mentorok segítségével dolgozhatnak az első könyvük megírásán, emellett bruttó kétmillió forintos ösztöndíjat kapnak annak 7 hónapos ideje alatt. 

A program olyan komplex támogatást nyújt a szerzőknek, amelynek keretében a szerkesztői segítségen kívül a kommunikáció és a személyes márkaépítés területén is ismereteket szerezhetnek. Az ösztöndíj lezárultát követően a legjobbnak ítélt könyvek számára publikálási lehetőséget biztosítanak, valamint kiemelt láthatóságot a Libri könyvesboltjaiban és felületein.

Fotó: MCC

A Kezdősor ösztöndíjprogramra szeptember 30-ig lehet pályázni öt - családregény, novelláskötet, történelmi fikció, politikai krimi, utópisztikus/disztópikus regény - kategóriában. A programra a tervezett pályamunka egy részletének megküldésével jelentkezhetnek azok a 35 év alatti szerzők, akiknek könyve korábban még nem jelent meg egy kiadónál sem. Egy jelentkező több kategóriában is pályázhat.

A 2025. június 15-ig tartó programra legfeljebb tíz szerzőt választanak ki a Libri szakemberei. Az eredményhirdetésre az októberi személyes beszélgetéseket követően legkésőbb november elejéig kerül sor - áll a közleményben.

A pályázatokat elektronikus úton, a kezdosor@libribookline.com e-mail-címre lehet elküldeni.

A Bekezdés nevű oktatási program keretében kiadói menedzser képzésére várják azoknak a jelentkezését, akik a könyvszakmában szeretnének elhelyezkedni. A felnőttképzésre jelentkezők közül a Libri tíz ösztöndíjas helyét biztosítja.

A programokkal kapcsolatos további információk a libri.hu/talent oldalon találhatók.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!