A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNHámori Luca
16:18ÖkölvívásAnna Hamori-Marissa Williamson
HUNKovács Richárd
17:38ÖkölvívásRichard Kovacs-Sofiane Oumiha
HUNMagyarország
21:05VízilabdaMagyarország-Japán
HUNMagyarország
22:03ÚszásSzabad 4 x 200m
NyílNyíl

Megszólalt Till Tamás édesapja, miután a rendőrök bejelentették, megtalálták a fiuk maradványait

Vágólapra másolva!
Noha szinte minden kétséget kizáróan a 24 éve eltűnt kisfiú, Till Tamás maradványait találták meg a rendőrök, ennek ellenére a gyerek szülei nem adják fel. Ahogy fogalmaznak, amíg egy százalék esély van arra, hogy nem az ő gyerekük került elő, reménykednek.
Vágólapra másolva!

Egy vallomás vezette el a rendőröket egy kisfiú maradványaihoz. Mivel minden egybevág: a település, ahol megtalálták, a csontváz mérete és megbecsülhető kora, a rendőrök gyakorlatilag biztosak abban, hogy a 24 éve eltűnt Till Tamás holtteste került elő.

Ahogy azt korábban megírtuk, a rendőrök be is mutatták azt a videót a hivatalos honlapjukon, amelyen egy holttestet emelnek ki egy ház alól. 

A csontokon talált ruhadarabokból a rendőrök szerint egyértelműen kiderült, hogy Till Tamás maradványait találták meg.  

Till Tamás 2000-ben ment el otthonról úgy, hogy a közeli vadasparkból három órával később haza ér. Ez azonban soha nem történt meg. 

Az évek során felmerült az emberrablás, az emberölés és a gázolás elmélete, sőt még egy Spanyolországig vezethető pedofilhálózatra is gyanakodtak. A nyomozás eddig nem zárult le, az élő eljárás aktáit negyedévente frissítette a rendőrség. 

Till Tamás
Fotó: baon.hu

Az eljárásban nehézséget okozott, hogy aznap, vagyis május 28-án egy gyermeknapot, illetve repülőnapot szerveztek Baján. Így nagyon sokan, köztük rengeteg idegen fordult meg a városban – mondta el Petőfi Attila rendőr alezredes a sajtótájékoztatóján.

„Az elmúlt 24 évben közel 500 személyt hallgattak meg a rendőrök, ezek közül 15 személynek a vallomását kezelték kiemelten. Számos felhívás látott napvilágot, ez idáig eredménytelenül. 2024. június 11-én kaptunk egy jelzést a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészségtől, arról, hogy akkor, egy egykori bajai gyermekotthonban élő személy segített 2000-ben egy holttestet elásni – tette hozzá.

A rendőrség ezután egy nyomozócsoportot állított fel. A csapat tagja volt Szabó Ferenc nyugállományú rendőr is, aki 2000-ben a város rendőrkapitánya volt, és aki persze jól ismeri a helyi viszonyokat és a helyieket is.

Az áttörést egy vallomás hozta meg. A kisfiú szülei azonban a komoly bizonyítékok ellenére sem adják fel.

Amíg egy százalék esély is van rá, hogy a fiunk él, nem adjuk fel a reményt 

- mondta a Borsnak a Till Tamás apja. Ahogy fogalmaz, már többször előfordult, hogy mintát vettek tőlünk egy-egy holttest előkerülésekor.

A nagyon súlyos beteg feleségemnek az orvosok éppen ennyi esélyt adtak a túlélésre, most pedig itthon van velem 

- tette hozzá.

Igaz, hogy féloldalasan lebénult, és mindenben a segítségemre szorul, de él, és ez a legfontosabb - mondja. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!