A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Több bűnözőt is elfogtak az idei Sziget fesztiválon

Vágólapra másolva!
Idén harmincadik alkalommal rendezték meg a Sziget fesztivált. A rendezvény első napján a K-híd előtt Csécsi Soma, a BRFK szóvivője, tartott egy sajtótájékoztatót arról, hogy a korábbi évekhez hasonlóan, idén is hatalmas rendőri jelenlét lesz a fesztiválon. Azonban még ez sem tudta visszafogni a Szigeten történő bűncselekményeket, ugyanis rengeteg fesztiváloznál találtak drogot a rendőrök. Sőt, voltak akik rongáltak és loptak is.
Vágólapra másolva!

A fesztivál területének biztonságáért a szervező cég felelt, akik szorosan együttműködtek a rendőrséggel. A rendőrök gyalog és elektromos rollerrel járőröztek a területen, a munkájukat a holland rendőrök segítették. Azért, hogy a Duna mentén se történjen semmilyen baleset, a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajója a nap 24 órájában járőrözött a sziget körül, a békásmegyeri közterület felügyelet hajójával kiegészülve. 

Fotó: Vaszko Viktor / Police.hu 

Emellett a BRFK egy prevenciós sátrat is felállított, ahol a sok érdeklődőt bűn- és baleset megelőzési programokkal, baleseti szimulátorral és játékokkal várták. A fő téma idén az online csalások megelőzése volt. Azonban mindezek közül legnépszerűbb program a karaoke volt. 

A rendőrök mellett civil ruhás nyomozók is jelen voltak, akik a fesztiválozók közé vegyülve dolgoztak. 

Mindezek ellenére idén is rengeteg bűncselekményt követtek el a fesztiválozók. Ugyanis kábítószer-kereskedelem miatt három embert fogtak el, míg a drogbirtoklása és fogyasztása miatt hét fesztiválozót. 

Emellett a rendőrök körülbelül 150 tablettát, 156 gramm kokaint, 50 gramm kristály és egyéb szereket foglaltak le. 

Azonban a bűncselekmények sora itt még nem ér véget, mivel garázdaság miatt szintén hét ember elen indult eljárás. Sőt voltak akik loptak is, de mind a négyüket elfogták. 

A rendőrök tíz embernek nyújtottak orvosi ellátást, valamint megtaláltak két gyereket, akik otthonról szöktek el. 

A Sziget-környékén a közúti- és hajóforgalmat is ellenőrizték a rendőrök. Az utakon közlekedési szabálysértés miatt hat ember ellen tettek feljelentést, és 28 közigazgatási vagy helyszíni bírságot szabtak ki. 

 

A Dunán is voltak szabálysértők, ott egy esetben feljelentést tettek, helyszíni bírságot pedig 10 alkalommal szabtak ki. 

A fesztiválozók biztonságos szállítása, és a visszaélések elkerülése miatt a hatóságok 664 taxit ellenőriztek, amelynek során 108 szabálytalanságot találtak. 

A Szigeten szinte minden évben követnek el hsonló bűncselekményeket a látogatók. Így történt néhány éve is, amikor  két 23 éves holland férfi sátrában, valamint a csomagmegőrzőjükben közel 2700 ecstasy tablettát, 128 gramm marihuánát, műanyag fiolában 451 darab marihuánás cigarettát, valamint a drog adagolásához, terjesztéséhez használt tasakokat találtak és foglaltak le.

A két férfira akkor figyeltek fel a civil ruhás nyomozók, mikor a fesztiválozók sátrához egyre több ember ment oda, hogy drogot vegyen.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!