A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
14:00KézilabdaSpanyolország-Magyarország
HUNHámori Luca
16:18ÖkölvívásAnna Hamori-Marissa Williamson
HUNKovács Richárd
17:38ÖkölvívásRichard Kovacs-Sofiane Oumiha
HUNMagyarország
21:05VízilabdaMagyarország-Japán
HUNMagyarország
22:03ÚszásSzabad 4 x 200m
NyílNyíl

Több év börtönt kaphatnak a Trippon-botrány érintettjei

Trippon Norbert.
Fotó: Facebook/Trippon Norbert
Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzet arról ír, hogy sokéves börtönbüntetéssel járó bűncselekmény miatt zajlik a nyomozás a Trippon Norbert újpesti alpolgármester házfelújításával kapcsolatos ügyben. Az ügyben felsejlik a baloldali korrupciós hálózat is. Az ügyben jelenleg három gyanúsított van.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Főügyészség a Magyar Nemzetnek adott válaszából kiderül, hogy  jelentős vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett  költségvetési csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt van folyamatban az adóhatóságnál a Trippon Norberték házfelújításos korrupciós botrányával kapcsolatosan. Eddig már három személyt hallgattak ki az ügyben gyanúsítottként.

tripponnorbert
Trippon Norbert, Újpest alpolgármestere
Fotó: Facebook

Figyelembe véve a bűncselekményt és a minősítő körülményeket, ha a bíróság elítéli az elkövetőket, akár nyolc évig tartó szabadságvesztésre is számíthatnak. 

– írja a lap. Információik szerint az újpesti alpolgármester jelenleg nem gyanúsítottja a bűnügynek.

Egy titokzatos informátor segíti a nyomozást

Az ügyre úgy derült fény, hogy egy ismeretlen személy bejelentést tett az adóhatóságnál a Motingatlan Kft.-vel és az alpolgármesterrel kapcsolatban.

Az informátor alapján elmondható, hogy vélhetően a cég nagy összegű fiktív számlákat állított ki Trippon Norbert felesége számára. Elárulta azt is a bejelentőtől, hogy a számlák a családi házuk felújításáról szóltak. Azonban mint mondják, valószínűleg a fejújítást nem a Motingatlan, hanem a SZIN-KER ÉPÍTŐ Kft. végezte el.

A cikkből kiderül, hogy fontos körülmény az ügyben, hogy Trippon házának felújítása egybe esik a SZIN-KER nagy összegű keretszerződésével, amit az általa felügyelt Újpesti Városgondnokság Kft.-vel kötött. Ez a cég az újpesti önkormányzat tulajdonában áll, így bevétele kizárólag az önkormányzattól származó közpénz. 

A gyanú szerint a szerződésért cserébe újították fel az épületet. Feltételezhetően közpénzből végezték el a munkálatokat, melyet Trippon banki tranzakción keretén belül egyenlítette ki a fiktív számlákat a Motingatlannak. Az már korábban kiderült, hogy a korrupciós botrány egyik gyanúsítottja a Motingatlan ügyvezetője, aki már terhelő vallomást is tett Trippon Norbertékre.

 Budai Gyula éppen ezért vesztegetés miatt fordult a hatóságokhoz és feljelentésében leírta, hogy a SZIN-KER ÉPÍTŐ Kft. ügyvezetője néhány éve elárulta a Motingatlan-vezérnek, hogy ők dolgoztak néhány DK-s kerületben és cserébe ezért különböző pénzkifizetéseket kellett teljesíteniük politikusoknak – írja a lap.

tripponnorbert
Láthatóan az eredmény önmagáért beszél. Még kamerákat is felszereltek az épületre.
Fotó: Origo

Ezt követően a SZIN-KER főnöke azt kezdeményezte, hogy Trippon Norberték felújításhoz számlákat kellene kiállítani, hogy ezzel a lépéssel is legalizálják a házon végzett munkálatokat.

A Motingatlan ügyvezetője ebbe belement, majd ennek megfelelően 2020 nyara és 2020 november közepe közötti időszakban a házfelújításról kiállított négy darab számlát, összesen csaknem bruttó 23 millió forint értékben Trippon felesége részére

 - áll a vallomásban. 

A vallomásban arról is szó van, hogy fiktív számlákra érkező befizetések felvételét követően a Motingatlan vezetője készpénzben adta át ezt az összeget a SZIN-KER ügyvezetőjének.  A Magyar Nemzet információ szerint  a gyanú szerint a SZIN-KER vezetői az alpolgármester házfelújításából származó bevételeket eltitkolták, ezzel pedig a költségvetésnek közel ötmillió forintos vagyoni hátrányt okoztak. 

Az  Újpesti Városgondnokság Kft Budai Gyulának megküldött válaszából kiderül, hogy valóban a SZIN-KER ÉPÍTŐ Kft. kötött egy nagy összegű keretszerződést – áll a Magyar Nemzet cikkében. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!