A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A Tranzit a szuverenista erők szellemi erőfeszítése Magyarországért

Vágólapra másolva!
A jövő heti Tranzit fesztivál legfontosabb kérdése, mi módon képes Magyarország megtalálni a maga útját, miképp lehetséges megőrizni a szuverenitásunkat, hogyan fedezhetjük fel a gazdasági lehetőségeket ebben a gyorsan változó és egyre veszélyesebb világban - mondta Hollik istván, a KDNP országgyűlési képviselője az Origónak. A Tranzit mindig a viták egyik legfőbb terepe volt, nagyon sajnálom, hogy az ellenzék pártjai odáig jutottak, hogy már vitatkozni sem hajlandóak - tette hozzá.
Vágólapra másolva!

A Tranzit mindig is a konzervatív tábor egyik legfontosabb rendezvénye volt – minderről Hollik István beszélt az Origónak. A KDNP országgyűlési képviselője kifejtette, hogy a Tranzit Fesztivál közös gondolkodás is egyben. Mindez most azért értékelődik fel mert a körülöttünk lévő világ egyre veszélyesebb. Háborús időket élünk, gazdasági válság is érezteti hatásait, ráadásul az egész világrend is változóban van. Ebben a veszélyes helyzetben Magyarország csak akkor tud tovább haladni a megerősödés útján, hogy ha közösen gondolkodunk a jövőről – tette hozzá. Hollik szerint ez az együttgondolkodás nagy ereje a nemzeti, szuverenista politikai közösségnek. Ha egy kurzus erre nem képes annak végzetes következményei lehetnek, ahogy azt 2010 előtt láthattuk.

 Nekem a Tranzit a szuverenista erők szellemi erőfeszítése Magyarországért.

A mostani fesztivál legfontosabb kérdése, mi módon képes Magyarország megtalálni a maga útját, miképp lehetséges megőrizni a szuverenitásunkat, hogyan fedezhetjük fel a gazdasági lehetőségeket ebben a gyorsan változó és egyre veszélyesebb világban – mondta az országgyűlési képviselő.

Tranzit
Idén is megrendezik a Tranzit fesztivált 

 

Sajnálom, hogy egyetlen felkért baloldali politikus sem vállalta a vitát. Nekünk - közös együttgondolkodás eredményeként - megvannak a válaszaink a nemzetet érő legfontosabb kihívásokra. Az ország és a választópolgárok számára is, ha ezeket ütköztetjük az ellenzék álláspontjával

- tette hozzá. Mi soha nem ugrottunk el a viták előtt, sőt a Tranzit mindig a viták egyik legfőbb terepe volt. Nagyon sajnálom, hogy az ellenzék pártjai odáig jutottak, hogy már vitatkozni sem hajlandóak. Mindezektől függetlenül izgalmas összecsapások lesznek, csak most nem politikusok részvételével. A kormányzat is hangsúlyosan lesz jelen, hiszen nagyon sok miniszter tart majd előadást. Talán nem is az előadás szót helyes használni, hanem a beszélgetést, mert a Tranziton kérdéseket is lehet majd feltenni az érintett szereplőknek – mondta Hollik. Mindezek mellett számos izgalmas kerekasztal-beszélgetés lesz még, így a résztvevők biztosan találnak majd olyat, ami megfelel az érdeklődésüknek.

Jövő héten indul a Tranzit

Mint arról az Origo korábban beszámolt, augusztus 22. és 25. között hetedik alkalommal rendezik meg a tihanyi Tranzit Fesztivált, Magyarország legnagyobb közéleti találkozóját közel 100 előadóval, több ezer résztvevővel, ahol minden meghatározó jobboldali, szuverenista közösség képviselteti magát – közölte a Kommentár Alapítvány. A tájékoztatás szerint Tihanyban minden olyan téma asztalra kerül, ami hozzásegítheti Magyarországot ahhoz, „hogy a napjainkban zajló világrendszerváltás nyertese lehessen. Így szó lesz civilizációs kihívásokról, szuverenitásról, gazdasági kérdésekről és az európai együttműködés állapotáról is”. A Tranzit Fesztivál mindig az érdemi viták otthona. Ez idén sem lesz másképp. Azonban – a korábbi évek gyakorlatától eltérően – most nem döntéshozók fognak vitázni, mert az ellenzéki pártok nem vállalták a vitát. 

A Tranzit Fesztivál médiapartnere az Origo, portálunk részletesen beszámol majd az eseményekről. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!