Az újbudai pedofil még mindig nem tett vallomást

gyermekvédelem, pedofil
A kép illusztráció!
Vágólapra másolva!
Az ügyészség kezdeményezte az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben fogva tartott, kiskorú sérelmére elkövetett szexuális erőszakkal gyanúsított újbudai pedagógiai asszisztens letartóztatásának a meghosszabbítását – tudta meg a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Meghosszabbítaná az ügyészség annak az egykori óvodai alkalmazottnak a letartóztatását, aki ellen a XI. kerületi Rendőrkapitányság 12. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a Fővárosi Főügyészség. Hozzátették: a fogvatartás helyszínéül továbbra is az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet (IMEI) van kijelölve.  

A férfi továbbra sem tett vallomást

Mint írták, 

a Fővárosi Főügyészség indítványozta a nyomozási bírónál, hogy – változatlan végrehajtási hellyel – hosszabbítsa meg további három hónappal a jelenleg 2024. szeptember 2-ig tartó, az IMEI-ben végrehajtott letartóztatás határidejét. A főügyészség álláspontja szerint a letartóztatás törvényi okai – a gyanúsított jelenlétének és a bizonyítási eljárás sértetlenségének biztosítása, valamint a bűnismétlés lehetőségének kizárása – továbbra is fennállnak.

Az ügyészség hangsúlyozta, hogy a férfi továbbra sem tett vallomást.

Kisgyerekeket molesztálhattott

Március elején robbant ki a hír, hogy a Gyurcsány-párti László Imre vezette XI. kerületben őrizetbe vették a Szivárvány Óvoda egyik 26 éves pedagógiai asszisztensét. Habár sem a fenntartó önkormányzat, sem az óvodavezetés nem értesítette a szülőket arról, hogy bármi is történt volna az óvodában, kiszivárgott, hogy pedofília gyanúja, szexuális kényszerítés bűncselekménye állhat a háttérben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!